Elmozdulás a hazai tartalomszolgáltatóknál a hibrid tévé irányába

A Google TV magyar riválisaként emlegetett HomeSys Media és az Origo szándéknyilatkozatot írtak alá, amely szerint február közepétől a HomeSys által fejlesztett speciális set-top-box-on keresztül, a tévéből érhetők el az IWIW-es ismerősök, vagy nézhetők a Videa, a Life.hu legújabb internetes tartalmai.

A 2010-es év egyik globális technológiai újdonsága az internetet a hagyományos tévézéssel összekötő tévés médialejátszó technológiák térnyerése. Ezen a területen indult el egy kis magyar cég, a HomeSys Media, amely a nagyokat (pl.: Google) megelőzve lépett piacra saját fejlesztésű tévés médialejátszójával, a Hybridbox-szal. A Hybridbox nemcsak a Google-t előzte be, de a tévégyártók által bevezetett WEB TV médialejátszókkal szemben is hatékonyabbnak bizonyult. "A HomeSys sikerének üzenete, hogy a magyarok képesek lehetnek jobb technológiát kifejleszteni, mint a globális szereplők.” - fogalmazott a megállapodás kapcsán Lázár Csaba, a HomeSys ügyvezető igazgatója.

Mérföldkő a magyar (új) média piacon


A megállapodás mérföldkő lesz a magyar új média piacon, hiszen a legnagyobb hazai online tartalomszolgáltató internetes tartalmai válnak elérhetővé egy, a világon is még újdonságnak számító hibrid technológiára épülő televíziós felületen. A magyarok a világon az elsők között élvezhetik majd a „hagyományos” tévéjükön keresztül az internet előnyeit.        „Például az éppen nézett műsorhoz kapcsolódóan nézhet további internetes videokat, vagy cikkeket a tévénéző a távirányító egyetlen gombnyomására.” – példálózott a megoldás előnyeivel kapcsolatban Lázár.

A választás szabadsága


A HomeSys intelligens set-top-box-szával, a HybrodBox-szal a tévénéző saját maga válogathatja össze azokat a műsorokat és videókat, amelyek például valamely színészhez, vagy tematikához kapcsolódnak. „Ha a néző éppen azt szeretné, akkor reggeltől estig nézheti a kedvenc sorozatát, vagy nézhet az egészséges életmóddal kapcsolatos műsorokat. Mi a választás szabadságát adjuk a tévénézőknek, mert hisszük, hogy a tévénéző el tudja dönteni, mikor, mit szeretne fogyasztani, függetlenül attól, hogy az adott műsort a műsorszolgáltató mikorra ütemezte be.” – hangsúlyozta Lázár.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció