Befejeződött a Teta S.A. felvásárlása

A UNIT4, a világ vezető, változáskövető ERP és pénzügyi menedzsment szoftvereket szállító vállalata bejelentette, hogy befejezte Lengyelország egyik vezető ERP és HR szoftvereket szállító vállalata, a Teta S.A. felvásárlását.

Az akvizíció révén a UNIT4 vezető pozícióba került a lengyel ERP és HR szoftverek, illetve a magyar HR szoftverek piacán, emellett új lehetőségek nyíltak számára a további terjeszkedésre a közép- és kelet-európai régióban, ahol az ERP szoftverek piaca gyorsabb ütemben nő, mint Nyugat-Európában. A UNIT4 portfoliója a Teta-nak köszönhetően ezután olyan termékekkel bővül, mint a vadonatúj és elismert Naviero és Insert megoldások, a Teta pedig várhatóan jelentős üzleti haszonra tesz szert a nemzetközileg ismert márka és a kibővült piacok révén, amely lehetővé teszi számára a nagyobb volumenű projektekért történő hatékonyabb versenyzést, termékfejlesztéseinek kibővítését, illetve piaci részesedése további növelését.

A felvásárlás finanszírozása teljes egészében meglévő készpénzállományból történt. A kisebbségi részvénytulajdonosok kötelező kivásárlása lezajlott, a Teta-t törölték a Varsói Értéktőzsdéről.

“A Teta a lengyel ERP és HR szoftver-piac egyik vezető szereplője, így a felvásárlás után további piaci részesedés növekedésre számítunk” – mondta Chris Ouwinga, a UNIT4 elnök-vezérigazgatója.

UNIT4 CODA Hungary – Vt-Soft: közösen a hazai HR megoldások piacán

A felvásárlás révén a Teta S.A. hazai leányvállalata, a Vt-Soft testvérvállalati kapcsolatba került a UNIT4 CODA Hungary Kft-vel, ezáltal közösen erősítik pozíciójukat a hazai ERP, HR és bérszámfejtési megoldások piacán.

A UNIT4 CODA így integrált, változáskövető pénzügyi menedzsment (CODA Financials), logisztikai (eLog) és költségkalkulációs (ABC Costing) megoldásai mellett olyan HR megoldásokat, illetve modulokat is kínál ügyfelei számára, amelyek a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő szoftveres szolgáltatásokat biztosítanak a bérszámfejtés, a munkaügy, az adózás, valamint a humánerőforrás menedzsment területén.

A UNIT4 CODA termékportfóliója a következő HR megoldásokkal és szolgáltatásokkal bővült:

VT-Constellation - egy olyan rugalmas és könnyen paraméterezhető, modern integrált HR rendszer és bérszámfejtő program, amely az összes HR és munkaügyi folyamatot támogatja.
OPUS – a Magyar Termék Nagydíjas humánügyviteli programcsalád moduljai hatékonyan támogatják a TB- és bérszámfejtési, adó-elszámolási, adatszolgáltatási feladatokat, illetve a munkaügyi és munkaidő-menedzsmentet, a juttatások és bónuszok rendszerét, valamint a HR menedzsmentet.
WEB-Cafeteria – modern megoldás a béren kívüli cafeteria juttatások adminisztrációs feladatinak ellátására.
HR Outsourcing – minden eddiginél rugalmasabb megoldás a HR feladatok kiszervezéséhez, így a megrendelő vállalat stratégiai jelentőségű feladataira fókuszálhat


„A Teta felvásárlása jelentős piaci előnyöket hozott mind cégünk, mind a Vt-Soft számára. Amellett, hogy ügyfeleink számára ezentúl az eddigieknél szélesebb körű termékportfóliót kínálhatunk, lehetőség nyílik arra is, hogy a UNIT4 CODA a kis- és középvállalatok körében, a Vt-Soft pedig a nagyvállalati piacon erősítse pozícióját” – mondta Wehring Tamás, a UNIT4 CODA Hungary Kft. ügyvezetője.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció