Magas biztonsági fokozatú Cloud szolgáltatások a UNIT4-től

A UNIT4, a világ vezető, változáskövető ERP és pénzügyi menedzsment szoftverszállítóinak egyike bejelentette, hogy létrehozta a folyamatos változásban lévő vállalatok (Businesses Livin gin Change - BLINC) számára Hybrid Computing nevű részlegét, amely ötvözi a helyszíni, a magán és a megosztott cloud szolgáltatások jellegzetességeit.

A UNIT4 Hybrid Computing a UNIT Agresso Business World megoldása és a CODA Financials cloud szolgáltatásai mögött álló globális hálózati infrastruktúra szolgáltató. Az ügyfelek a tényleges használat után fizetnek és egyetlen kapcsolati ponton keresztül érhetik el a különböző szolgáltatási szinteket, az ügyfélszolgálatot és intézhetik a számlázással és szerződéskötéssel kapcsolatos ügyeket, függetlenül attól, hogy üzleti megoldásuk hol és milyen módon volt telepítve.

A UNIT4 egyre nagyobb érdeklődést tapasztal cloud megoldásai iránt és a British Standards Institute-tól nemrégiben megkapta a legmagasabb biztonságú rendszereknek járó ISO 27001 minősítést. Az ISO 27001 a legjobb gyakorlaton alapuló nemzetközi sztenderd az informatikai biztonság terén, ez igazolja, hogy a UNIT4 Hybrid Computing megfelel a Biztonság-menedzsment Gyakorlati Kódexe (Code of Practice for Security Management) által előírt követelményeknek. A minősítés követelményrendszere kitér az azonosítási folyamatokra, a feladat végrehajtásra, az ellenőrzési folyamatokra, illetve az üzleti kockázatokat érintő dokumentált Információ-biztonsági Menedzsment Rendszerek (Information Security Management Systems) fejlesztésére is.

„Munkánk során azt tapasztaltuk, hogy legtöbb ügyfelünk - főként a közepes- és nagyvállalatok körében - a cloud computing hibrid jellegű megközelítésére tart igényt” – mondta Ton Dobbe, a UNIT4 termékmenedzsmentért felelős alelnöke. „Néhány specifikus alkalmazást vagy funkciót hosztolt vagy cloud szolgáltatáson keresztül szeretnének elérni, amely nagyobb rugalmasságot biztosít számukra olyan területeken, ahol megjósolhatatlan igények merülhetnek fel, vagy biztosítani kell a különösen nagyfokú elérhetőséget és a folyamatos rendszerműködést. Ám számos kérdés merül fel bennük az adatok és folyamatok biztonságával kapcsolatban. Biztosak szeretnének lenni abban, hogy adataik biztonságban vannak, ezért tűzte ki célul a UNIT4 azt, hogy megszerezze a legmagasabb biztonságú rendszereknek járó minősítést. A hosztolt és cloud szolgáltatások mellett a vállalati működésnek természetesen számos olyan folyamata van, amelyeket jobb ’házon belül’ tartani. Ki kell használni a rendelkezésre álló technológiák előnyeit, amelyek a lehető legtöbbet hozzák ki a meglévő informatikai infrastruktúrából és lehetővé teszik a külső húzóerőkhöz történő gyors alkalmazkodást – és mindezt egy hibrid jellegű megközelítés nagyban megkönnyíti.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció