További UNIT4 CODA bevezetések a BNP Paribas cégcsoportnál

A francia BNP Paribas cégcsoport a CARDIF tagvállalatoknál elvégzett sikeres magyarországi és szlovák rendszerbevezetések után a CARDIF Bulgaria, majd ezt követően roll-out rendszerben a CARDIF Romania és a CARDIF Croatia vállalatoknál a CODA megoldás implementálására kérte fel a UNIT4 CODA Hungary Kft-t.

A CARDIF a francia BNP Paribas cégcsoporthoz tartozó BNP Paribas Assurance 100%-os tulajdonában álló, lakossági hitelfedezeti termékekre szakosodott biztosítótársaság. Az 1973-ban alakult CARDIF 42 országra kiterjedő jelenlétének köszönhetően meghatározó szerepet tölt be Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában a biztosítási piacon. A kelet-közép európai régióban a CARDIF évek óta sikeresen működik, Magyarországon kívül Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában, Horvátországban és Ukrajnában.

A CODA rendszerét jelenleg is számos, a BNP Paribas cégcsoporthoz tartozó vállalat használja nem csupán Magyarországon (Magyar Cetelem Bank Zrt., ONEY Magyarország Zrt., UCB Ingatlanhitel Zrt., Cardif Biztosító Zrt. és Cardif Életbiztosító Zrt.), hanem világszerte is.

A rendszertelepítési folyamat megkezdésekor a UNIT4 CODA Hungary szakembereinek szem előtt kellett tartaniuk egy, a cégcsoport által felállított hármas követelményrendszert, amely szerint az új rendszernek támogatnia kell. Nevezetesen a világszínvonalú pénzügyi-számviteli folyamatkezelést, egyidejűleg a konszolidációt és a helyi törvényi előírásoknak történő megfelelést és végül, de nem utolsó sorban a havi és negyedéves csoportszintű jelentéskészítést.

A 2010 márciusában indult implementációs folyamat első állomása a CARDIF Bulgaria (life és non-life üzletág), majd 2010 folyamán az itt kialakított struktúrát és jelentéskészítési megoldást veszi át egy roll-out rendszerű bevezetés keretében a CARDIF Romania (life és non-life üzletág), illetve a CARDIF Croatia.

A CODA rendszer számos olyan funkcionalitást foglal magába, amelyeket a francia anyavállalat elvárásainak, illetve a helyi követelményeknek megfelelő folyamatkezeléssel és az azt biztosító paraméterezéssel alakítják ki a UNIT4 CODA Hungary szakemberei. A front office rendszer és a CODA rendszer közötti főkönyvi feladásokat biztosító interfész tervezése és kifejlesztése mellett a UNIT4 CODA megoldása olyan kétirányú adattovábbítást biztosító interfészt is tartalmaz, amely automatikus adatfeldolgozást tesz lehetővé a CODA és a home-banking terminálok között. A UNIT4 CODA mindemellett vállalta a rendszer teljes körű oktatását is a CARDIF felhasználói körében.

A licencszerződés az e-Finance, e-Assets, CODA XL, Webreport Package, Management Reporting Tool, e-Invoice, Interface Framework, Bank Statement Processing Module termékekre terjedt ki.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció