17 kritikus rést foltoz az Adobe

Az Adobe 17 kritikus biztonsági rést foltoz be Acrobat és Reader szoftvereihez kiadott frissítőcsomagjában, egyebek mellett azt is, amelyet Flash megfelelőjével együtt már hackertámadásoknál is kihasználtak.

A kiemelten veszélyes hibát még a hónap elején kijavította az Adobe a Flash Player-en, a másik két szóban forgó szoftverhez azonban csak most érkezett meg a javítás. A nulladik napi sebezhetőséget még márciusban tette közzé Didier Stevens biztonsági szakértő, majd röviddel ezt követően meg is jelentek a kihasználást lehetővé tevő kódok a világhálón, amelyekre épülő támadásokat is regisztráltak azóta. Az érintett verziók a Reader (9.X), az Acrobat (9.X) és ennél régebbi változatok, a rés pedig lehetővé teszi a megtámadott rendszer fölötti teljes irányítás átvételét is.

 A 16 további biztonsági rést befoltozó frissítőcsomag gyakorlatilag az eredetileg július 13-ára ütemezett negyedéves frissítés helyett érkezik, nyilván a fent részletezett hiba kiemelt veszélyessége miatt valamivel korábban. Így a következő komolyabb Adobe javítófoltok október 12-én várhatók, ha addig nem történik semmi rendkívüli. A frissítések az Adobe weboldaláról, illetve automatikus frissítési megoldásán keresztül egyaránt letölthetőek lesznek, napokon belül mindenkinek.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció