Telenor néven alakítaná át radikálisan a mobilpiacot a Pannon

Telenor névre vált május 18-án a Pannon GSM Távközlési Zrt. A társaság a névváltással egy idŇĎben több új terméket és olcsóbb szolgáltatásokat vezet be, bŇĎvíti szélessávú internet kínálatát is, valamint 70 százalékkal csökkenti az uniós adatroaming díjakat.

A cég vezérigazgatója, Anders Jensen hétfŇĎi budapesti sajtótájékoztatójukon az átállás költségeirŇĎl nem nyilatkozott, de elmondta: a távközlési szektor csökken, amihez alkalmazkodnia kell a Pannonnak is, s ahhoz, hogy új energiával töltsék fel a vállalatot, merni kell változtatni. A Pannon élen akar járni a versenyben és abban is, hogy ha növekedni kezd a gazdaság és a távközlési ipar, akkor azt elsŇĎként használják ki - tette hozzá.

 A társaság a névváltással egy idŇĎben több új terméket és olcsóbb szolgáltatásokat vezet be, bŇĎvíti szélessávú internet kínálatát is, valamint 70 százalékkal csökkenti az uniós adatroaming díjakat. A Telenor a piac radikális átalakítását ígéri, a mobil-tarifák és a vezetékes hívások díja közötti különbség megszüntetése a vállalat várakozásai szerint a telefonálási szokások gyökeres átalakulásához vezet, amint az ügyfelek felismerik, hogy nincs többé szükségük a mobiltelefon mellett vezetékesre is. A vezérigazgató elmondta, a Telenor által végzett felmérés eredményei szerint a felhasználók 90 százaléka elégedetlen a mobilról vezetékes irányba történŇĎ hívások magas díjaival.

 A Telenor világszinten 179 millió ügyféllel rendelkezik, a Pannonnak 3,5 millió elŇĎfizetŇĎje van. Magyarországon összesen 11,8 millió mobiltelefon-elŇĎfizetés van, míg a vezetékes vonalak száma 3 millióra csökkent, ami a háztartások 61 százalékát fedi le. Azon magyar háztartások aránya, amelyik csak mobiltelefont használ, 34 százalék. A norvégiai központú Telenor a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója, 2009-ben árbevétel 107 milliárd norvég korona volt, s több mint 40 ezer alkalmazottat foglalkoztat.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció