Java virtualizációs megoldás az Oracle WebLogic Suite-hoz

A grid alapú alkalmazások portfólióját erősítő Oracle Virtual Assembly Builder és Oracle WebLogic Suite Virtualization Option megoldásokkal a virtualizált környezetek hatékonyabb felhasználása, ezáltal jobb teljesítmény és optimálisabb működés érhető el.

Az Oracle bemutatta az Oracle Virtual Assembly Builder és az Oracle WebLogic Suite Virtualization Option megoldásokat, amelyekkel a Java-alkalmazások könnyen és jól használhatóan futtathatók virtuális környezetekben.

Az Oracle Virtual Assembly Builder célja, hogy a szervezetek számára lehetővé tegye a többrétegű vállalati alkalmazások virtualizált környezetekben történő gyors és egyszerű telepítését. A rendszergazdák így gyorsabban konfigurálhatják ezeket az alkalmazásokat, és kioszthatják a hozzájuk tartozó jogosultságokat. A megoldás keretet biztosít ahhoz, hogy a felhasználó automatikusan rögzítse a meglévő szoftverkomponensek konfigurációs beállításait, és önállóan is működőképes építőkockákba, úgynevezett eszközökbe (appliances) csomagolja őket. A rendszergazdák ezeket az eszközöket moduláris építőkockákként (úgynevezett szerelvényekként) könnyedén egymáshoz kapcsolhatják, segítségükkel pedig többrétegű alkalmazásokat állíthatnak össze.

Az Oracle WebLogic Suite Virtualization Option az Oracle WebLogic Server és a JRockit Virtual Edition alkalmazásokat egyesítve a világ első számú alkalmazásszerverét hozta létre. Ezt a változatot virtualizált környezetekhez optimalizálták. A megoldás javítja az alkalmazások teljesítményét, és fokozza a hardverelemek kihasználtságát.

Az Oracle JRockit Virtual Edition változatának köszönhetően az Oracle WebLogic Server immár operációs rendszer nélkül is futtatható az Oracle VM-en. Az Oracle VM szervervirtualizációs környezetben a vállalati szoftverek könnyebben rendszerbe állíthatók és felügyelhetők, és magát az Oracle VM-et is úgy optimalizálták, hogy az üzleti szempontból kritikus adatbázisok és alkalmazások a lehető leghatékonyabban és a lehető legjobb költségkihasználás mellett futhassanak. Az Oracle VM az egyetlen x86 architektúrájú szervervirtualizációs megoldás, amelyet valamennyi Oracle szoftverre hitelesítettek, és ingyenesen letölthető.

Az Oracle JRockit Virtual Edition képes a hagyományosan operációs rendszerekhez tartozó funkciók virtualizált környezetben történő kezelésére. Ilyenek például a TCP/IP protokoll, a hardvereszközökkel történő kommunikáció, a fájlok mozgatása és a folyamatok ütemezése. Emellett egy sor hardver- és felügyeleti erőforrást felszabadít azzal, hogy az operációs rendszer Java-alkalmazások szempontjából nem lényeges funkcióit nem használja.

Az Oracle JRockit Virtual Edition és az Oracle Virtual Assembly Builder együttesen hatékonyabbá teszik a telepítést és felgyorsítják a rendszer működését. Ez a kombináció az üzemeltetési költségcsökkentés és tőkeráfordítások terén jelentkező megtakarítás következtében óriási értéket képvisel a vállalatok számára.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció