Ingyen kipróbálható a Microsoft BPOS

Az internet lehetővé tette, hogy egyre több informatikai megoldást már ne a vállalatok maguk üzemeltessenek, hanem azt a világhálón keresztül, szolgáltatásként vegyék igénybe.

Ehhez a trendhez csatlakozott a Microsoft is, amikor elindította Business Productivity Online Suite szolgáltatását, amely most elérkezett hazánkba is.

A szolgáltatás lényege, hogy az előfizetők a Microsoft által hosztolt adatközpontokból szolgáltatva élvezhetik a Microsoft Exchange Server, a Microsoft SharePoint és a Microsoft Office Communications Server funkcióit.

A rendszer 2010 áprilisra tervezett kereskedelmi indulását követően ezeket a szolgáltatásokat havidíjas konstrukcióban érhetik majd el a felhasználók, de jelenleg a bevezetési fázisban, a regisztrációt követően ingyenesen próbálhatják ki a szolgáltatást. A BPOS csomagban és részenként is megvásárolható lesz.

A szolgáltatás az alábbi részekből áll, melyeket a BPOS csomagban együtt, vagy külön-külön is megvásárolhatók lesznek:

  • Microsoft Exchange Online, az Exchange Server lehetőségeivel (megbízható, bárhonnan elérhető levelezés, közös naptárak, feladatlisták, levelezés Outlook-ban, vagy az Outlook Web Access segítségével).
  • Microsoft SharePoint Online - dokumentumtárak, listák és rugalmas csoportmunka az internet segítségével.
  • Microsoft Office Communications Online - azonnali üzenetküldés, jelenlét érzékelés és tartalommegosztás.
  • Microsoft Office Live Meeting - online konferenciák és megbeszélések a web segítségével.


A szolgáltatás részletei és az árazás a http://www.microsoft.com/online/ oldalon ismerhetők meg, s ugyanitt végezhető el az ingyenes kipróbáláshoz szükséges regisztráció is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció