Átlátható, kódok nélküli elemzés

Megjelent az Analytix Kft. új elemző szoftvere az analytixBASE, mely programozás nélküli lekérdezést és elemzést tesz lehetővé. A szoftvert elemzők fejlesztették elemzőknek.

Eddig bonyolult kódok írása és IT-támogatás kellett az elemzéshez, de az új szoftverrel az üzleti felhasználók kódok írása nélkül maguk képesek a nagyméretű adatbázisból az adatokat lekérdezni és feldolgozni.

A The BI Survey 8 2008-as felmérése szerint az üzleti intelligencia szoftverek választásánál a funkcionalitás utáni második legfontosabb szempont a könnyű használhatóság. Ezt szem előtt tartva az Analytix egy jól áttekinthető felületű szoftvert fejlesztett ki, melynek kezeléséhez mindössze pár óra tanulás szükséges. A szoftver használatával az elemzők hetek helyett órák alatt választ kaphatnak kérdéseikre.

Ez a hatékonyságnövekedés egyrészt a kódolás nélküli elemzésnek, másrészt az adatok közvetlen elérésének köszönhető. Az elemzési műveletek átláthatóan, egy intuitív grafikus felületen, lépésről lépésre építhetők fel, így a lekérdezéseket bárki könnyedén módosíthatja. Az eredmények kiértékelését vizualizációs eszköztár támogatja.

A gyors betanulási idő és a kódolás nélküli lekérdezés miatt a szoftver használatával jelentősen, becslések szerint összességében akár 20–35%-kal is csökkenthetők az üzleti intelligenciára fordított költségek.

Az analytixBASE  összekötő láncszem az adatbázis és az Excel között. Az elemzésekhez szükséges adatok lekérdezésekor a szoftver egy grafikus felületen lépésről lépésre segít a különböző szűrő-feltételek, összegzések és tábla-összekapcsolások kialakításában. A grafikus lekérdezés hátterében az eszköz SQL kódot ír és futtat az adatbáziskezelő szerveren. A műveletek eredményeképpen a felhasználó igényétől függően jól áttekinthető riportok, táblázatok, grafikonok és adatbázistáblák állíthatók elő. A szoftver nem igényel újabb szervert, mivel kizárólag a meglévő adatbázisszerver képességeit használja, így a rendelkezésre álló erőforrások jobb kihasználását támogatja.

Felhasználói az adatbázisokon alapuló elemzések készítői, azaz üzleti elemzők, marketingelemzők, piackutatók, kontrollerek, adatbányászok, statisztikusok, informatikusok, mérnökök, valamint a tudományos élet munkatársai.

Az analytixBASE az Analytix szoftvercsalád első tagja, amelyet rövidesen további modulok követnek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció