Opera 10 szeptember 1-jén

Az Opera bejelentette, hogy szeptember 1-jén kiadja böngészƑprogramjának legújabb, 10-es verzióját, amely számos újdonságot tartogat a felhasználók számára.

A mobilböngészés terén többszörösen úttörƑnek számító Opera mindeddig annak ellenére sem tudott komoly sikert elérni a PC-s böngészƑpiacon, hogy az egyik legrégebbi szereplƑnek számít. Pedig szoftvere rendre az elsƑk között szerepel a szabványosságot vizsgáló Acid teszteken, ahol többnyire csak a Safari tudja idƑnként megelƑzni, ráadásul a program kis mérete miatt éppenséggel ideális lehetne a netbook-okon vagy a régebbi rendszereken. Az új verzió talán megváltoztatja azt a mostoha helyzetet, amelyben még az új jövevény Google Chrome is népszerƱbb az Opera-nál.

Az Opera 10 fƑ ütƑkártyája a Turbo üzemmód, amelyet kifejezetten lassúbb internet-kapcsolathoz, illetve rendszerekhez fejlesztettek ki, éppen ezért igen hasznos lehet a mobilhálózaton, vagy akár WiFi-n történƑ böngészésnél, illetve általában a népszerƱ netbook-okon. Sajnálatos viszont, hogy a Caracan JavaScript motor egyelƑre nem lesz benne a 10-es verzióban, pedig szakértƑk szerint ez a fejlesztés nagyot lendíthetne elƑre az Opera jelenleg stagnáló népszerƱségén.

 

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł