Újabb médiaóriás születhet

A Magyarországon - a Tv 2-ben, illetve kábeltévés leányvállalata révén - érdekelt SBS és UPC részt kíván szerezni az Antenna Hungáriában (AH) - értesült a Világgazdaság.
A UPC Magyarország Kft. "logikusnak" nevezte a szándékot azután, hogy a két anyacég nemrégiben határozta el fúzióját. Az AH-beli részesedéssel a legnagyobb magyar médiamulti jönne létre. A Világgazdaság értesülése szerint a Scandinavian Broadcasting System (SBS), amelynek 49 százaléka van a Tv 2-ben és a United Pan-Europe Communications (UPC), Európa egyik legnagyobb távközlési cége (Magyarországon 530 ezer háztartás kábeltévé-szolgáltatója) 20 százalék körüli részt kíván szerezni az AH többségi, állami részvénypakettjéből.

Szalay Dorottya, a magyar leányvállalat vezérigazgató-helyettese nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a UPC induljon az AH privatizációs tenderén, ennek részleteit azonban még nem ismeri. Ennek megfelelően eddig nem születhetett döntés arról, hogy az AH mekkora része iránt érdeklődik. A vezérigazgató-helyettes megerősítette, hogy egy esetleges vételi szándékhoz a pénzügyi hátteret az anyacég teremtené elő, mely a közelmúltban egyezett meg az SBS-szel az egyesülés részleteiről. A két társaság magyar érdekeltségei között azonban egyelőre nincs kapcsolat, így a közös fellépés gondolata is csak a külföldi tulajdonosoknál vetődhetett fel. Az azonban logikusnak látszik - ismerte el Szalay Dorottya -, hogy a UPC és az SBS egyesülési szándékának bejelentése után a két cég közösen hajtana végre ilyen tranzakciót.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció