CODA-megoldások a CIG biztosítónál

A CIG Közép-európai Biztosító, Magyarország egyetlen hazai alapítású biztosítója, élet és nem-élet üzletágának pénzügyi-számviteli feladatai ellátására a CODA pénzügyi megoldásait választotta.

A CIG egy olyan pénzügyi informatikai rendszert keresett, amely a pénzügyi-számviteli és a tárgyieszköz-gazdálkodási területek igényeit egyaránt lefedi, megfelel a vállalat növekedése által támasztott igényeknek, továbbá képes a vállalkozás front-office rendszerével komplex módon történő integrációra is.

„Cégünk két szempontból is előnyösnek találta a CODA által bemutatott megoldásokat. Egyrészt a CODA intelligens pénzügyi rendszer főkönyvi magja és a köré szerveződő – a főkönyvi maghoz teljes mértékben integrált – modulok olyan funkcionális előnyöket nyújtanak, amelyek a CODA terméktámogatási szolgáltatásaival kiegészítve rövid és hosszú távon egyaránt előnyösek számunkra. Másrészt a CODA megoldások front-office rendszerünk felé biztosított tökéletes integrációja maximálisan kielégíti az integrálhatósággal szemben felállított igényeinket is” – mondta Kelemen Zsolt, a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

A 2008 februárjában indult komplex rendszertelepítési folyamat több nagyobb szakaszból áll. Tavaly november végén zárult le a CIG élet üzletágon (életbiztosítás-jellegű szolgáltatások) belül a CODA bevezetése. A nem-élet üzletágban az implementációs folyamat jelenleg is tart, várhatóan 2009 tavaszán fejeződik be.

A licencszerződés keretében a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. a CODA e-Finance, a CODA e-Assets, a CODA XL megoldásait vásárolta meg, amelyek mellé beszerezte a CODA Extension termék Webriport, wCash, wInvoice, illetve bankkivonat-feldolgozó és általános integrációs moduljait is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció