Tükrözéses adattárolás azt nem támogató alaplapokhoz is

A winchestereken való biztonságos adattárolás egyik legelterjedtebb módja a tükrözés. Erről akkor sem kell lemondanunk, ha a régebbi masina alaplapja ezt még nem támogatja.

Manapság az adatbiztonság a legfőbb szempont minden rendszernél, sőt már az otthoni gépeknél sem engedhető meg, hogy egy kis rendszerhiba vagy áramszünet miatt összeomoljon a rendszer. Ha van PCI Express csatlakozó az alaplapon, akkor a 3ware 9650-es raid vezérlő kártyájával és két SATA-II winchesterrel valódi hardveres RAID kötetet hozhatunk létre. A 9650SE-2LP a RAID 0 és RAID 1 típusú kötetet, és JBOD-ot képes kezelni, akár egy winchesteren is. A fedélzetén a hardware cache számára 533 MHz-es 128 MB DDR2 memória van ECC védelemmel. A nyolcadik generációs StoreSwitch a drive-okat nem egy osztott DMA csatornán keresztül kezeli, hanem az adatokat kis csomagokban mozgatja a 32 DMA csatornán, így elkerülhető, hogy az egyik meghajtónak várnia kelljen, amíg a másik befejezi a műveletet. Az így elérhető jelentős sebesség növekedés mellett a megbízhatóság is nő, hiszen nagyon rövid ideig tart egy adatcsomag írása/olvasása.
 
A 9650SE-2LP úgynevezett alacsony profilú kártya, amely kis méretű Small Form Factor házakba, így a népszerű, használt brand (IBM, Compaq, FSC) számítógép házakba is beépíthető. A kártya nem támogatja a BBU-t (Battery Backup Unit), ezért olyan rendszerekbe alkalmas, ahol vagy erre nincs szükség vagy van megfelelő UPS. A beállításhoz BIOS konfigurátor, böngésző alapú kezelőfelület és parancssori vezérlő áll rendelkezésre. SMTP-n keresztül lehetőség van riasztások küldésére. A támogatott operációs rendszerek: Microsoft Windows 2003/XP/2000, Red Hat Linux, SuSE Linux, Fedora Linux, 2.4 Linux kernel, 2.6 Linux kernel, FreeBSD; 32/64-bit meghajtó támogatás Windows, Linux és FreeBSD-hez. A 3ware által a kártyával tesztelt merevlemezek listája és a kompatibilis alaplapok sora is megtekinthető a gyártó oldalán.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció