Alvicom: sikeres teljesítményteszt az Aegon biztosítónål

A magyarországi IT-tesztelési piac egyik vezetƑ társasága, az Alvicom sikeresen mƱködött közre az Aegon biztosító kötelezƑ gépjármƱ-felelƑsségbiztosítási (KGFB) webes díjkalkulációs és ajánlatkészítƑ alkalmazásának tesztelésében. Az elvégzett terheléses teszteknek köszönhetƑen a megrendelƑ üzletkritikus webes alkalmazásait sikerült olyannyira felgyorsítani, hogy a biztosító a novemberi biztosítóváltó csúcsban a korábbi évekhez viszonyított magasabb terhelés esetén is gyorsabban ki tudja szolgálni a díjkalkulációs kéréseket.

A tavaly novemberi KGFB-rohamban észlelték elƑször az Aegon szakemberei, hogy az éves átlagnál nagyságrendekkel több ajánlatkérés webes kiszolgálása esetenként az elvártnál lassabb válaszidƑkkel szolgálja ki a partnereket. Az ilyen csúcsokban mért válaszidƑ az elvárt érték két-háromszorosát is elérhette. MielƑtt a lassú válaszidƑk esetleg üzleti veszteséget okozhattak volna az idei kampányidƑszakban, a biztosító megkereste az Alvicom Kft-t, hogy tesztelje le, és derítse ki az idƑnként elƑforduló zavarok okát.

"Társaságunk a tesztelések és fejlesztések alkalmával különbözƑ tesztelésre használható eszközökkel dolgozik, választhatunk a partnereink teszteszközei vagy az általunk kifejlesztett eszközök közül" - mondta el Lakatos Attila, Alvicom Kft. vezetƑ fejlesztƑje.

A 3 hét alatt végrehajtott feladat elsƑ 2 hetében az üzleti folyamatok felvétele, különféle szkriptek paraméterezése, és olyan próbafuttatásokat végzett az Alvicom, amelyekben az esetleges funkcióhibákat lehet felderíteni. Az elsƑ szakaszban nagyon megkönnyítette a munkát, hogy a biztosító szakemberei igen kooperatívan álltak a munkához, a "házi" fejlesztƑk gyorsan reagáltak a felmerülƑ problémákra, s a rendszert fejlesztƑ külsƑ cég is könnyen elérhetƑ volt - jelentette ki az Alvicom vezetƑ fejlesztƑje. Az elsƑ idƑszak végére megtörtént a felderített hibák kijavítása is.

A tesztelés második szakaszában kezdƑdött meg az "igazi" terhelési tesztek futtatása, a rendszer monitorozása, majd a mért adatok alapján a javaslattétel a rendszer felgyorsításának módjairól. Az Alvicom javaslatainak alapján elvégzett módosítások után a társaság szakemberei elvégezték a rendszer új, javított verziójának "visszamérését" is. Az eredmény fényesen igazolta a befektetett munkát, minden válaszidƑ az elvárt sebességnél rövidebb lett - jelentette ki Lakatos Attila.

Teljes mértékben meg voltunk elégedve az Alvicom munkájával, amelynek segítségével jelentƑsen gyorsítani tudtuk a webes alkalmazásunkat – jelentette ki Vér János, az Aegon rendszerfejlesztési területén az értékesítés támogatási csoportvezetƑje. Mint elmondta, abban biztos volt, hogy némi gyorsulást el lehet majd érni, de arra legmerészebb álmaikban sem számítottak, hogy négyszeres sebességet is el lehet érni. Megelégedettségünket csak fokozta, hogy az Alvicom szakértƑi a munka során felmerülƑ kisebb fennakadásokat, átmeneti nehézségeket gyorsan és szakszerƱen elhárították, megoldották – tette hozzá Vér.

Az Alvicom üzleti filozófiája szerint mindig az ügyfeleivel együtt tesztel és így dönti el, hogy melyik módszert és teszteszközt használja a rendszer hiányosságainak és gyenge pontjainak meghatározására, s milyen további lépések szükségesek. Tesztelési munkáink során saját hatékony és megbízható eszközöket fejlesztettünk ki, hiszen az érzékeny adatokkal teli banki környezetben speciális tesztelés szükséges - mondta el az Alvicom szakembere.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł