Bill Gates visszavonulása után is a Microsoftnál marad

Bill Gates a D6 konferencia egyik előrendezvényén kijelentette, hogy csupán részleges visszavonulást tervez, s továbbra is dolgozni fog a Microsoftnál.

Bill Gates leköszönő Microsoft-elnök újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy munkájával július 1. után is segíteni fogja a szoftvervállalatot, munkaidejének hozzávetőlegesen a 20%-át a redmondi konszern ügyeinek intézésére áldozza majd. A milliárdos elmondta, hogy visszavonulása után is a vállalati felügyelőbizottság elnöke marad, megtart magának egy irodát, ahová heti két-három alkalommal be fog járni, és figyelemmel kíséri majd az Office irodai programcsomag, a webkereső és Natural Interfaces fejlesztéseket. A Microsoft elnöke szerényen megjegyezte, hogy elkészítik a világ legjobb keresőjét. Gatesnek szívügye az alternatív PC-vezérlési megoldások fejlesztése, ezért is veszi kezébe a Natural Interfaces részleg irányítását.

Bill Gates elmondta még, biztos abban, hogy távozása nem lesz negatív hatással a Microsoft üzleti életére, hiszen olyan tehetséges vezetők fogják a vállalatot továbbvinni, mint Steve Ballmer.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció