A Microsoft és a Novell Kínában is a támogatott SUSE Linuxot terjesztené

A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a jövőben még hatékonyabban dolgoznak azon – kiemelten a kínai piacra fókuszálva –, hogy a felhasználók a támogatott SUSE Linux Enterprise rendszerre térjenek át a nem támogatott Linux rendszerekről.

Kínában egyre nagyobb a piaci kereslet az üzleti modellt alkalmazó megoldás iránt, amely megteremti a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti átjárhatóságot. Ennek köszönhetően a vegyes forráskódú informatikai környezetet használó szervezeteknek a rendszerek együttműködése mellett a szellemi tulajdon védelme miatt sem kell aggódniuk. A növekvő keresletre kiváló példa a People's Insurance Company of China Group – PICCG (Kínai Népbiztosító Csoport), a The Dairy Farm Company Ltd. és a Dawning Information Industry Co. Ltd., akik a Microsofttól hároméves támogatásról szóló tanúsítványokat igényeltek a Novell SUSE Linux Enterprise Serverhez.

A Microsoft és a Novell kínai piacra kiterjesztett együttműködése a közös marketingtevékenységre és a képzésre irányul, melyek a rendszerek együttműködése iránti igény két jelentős területét használják ki: a nagy teljesítményű számítástechnikát (SUSE Linux Enterprise Server és Microsoft Windows Compute Cluster Server egy kettős rendszerindítású dual-boot konfigurációban) és a virtualizációt (többplatformos virtualizációs megoldások, amelyek a Hyper-V megoldással kiegészített Microsoft Windows Server 2008 rendszert és a Xen technológiát alkalmazó SUSE Linux Enterprise Server 10 rendszert használják). Ennek keretében kerekasztal beszélgetéseket tartanak majd informatikai vezetőkkel és egy kísérleti virtualizációs programot is elindítanak az ügyfelek bevonásával. Emellett technológiai témájú foglalkozásokat szerveznek, amelyek a SUSE Linux Enterprise Server használatára való áttérést segítik a nem támogatott Linux rendszerekről.

A Novell és a Microsoft az együttműködés keretében arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy Kína mellett a világ többi részén is meggyőzzék a támogatott SUSE Linux Enterprise használatára való áttérésről a nem támogatott Linux verziók felhasználóit. A nemzetközi tendencia is azt mutatja, hogy a multinacionális vállalatok részéről egyre nagyobb a kereslet a támogatott Linux előfizetések iránt. Ez a tendencia azt jelenti, hogy az ügyfelek egyre inkább tisztában vannak a nem támogatott informatikai környezetek használatával kapcsolatos valódi költségekkel és kockázatokkal, többek között a hibák javításának szükségességével, az elágaztatott kódok támogatási igényével, valamint az informatikai csapat foglalkoztatásával.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció