Magamról: aki ismer, az úgyis tudja - iwiw-identitás

Ki vagyok? Honnan jöttem és hová tartok? Mennyire ismerem önmagam? Nincs időnk a kérdésekre. Nincs időnk a válaszokra. Nincs időnk (ön) magunkra. A Pszinapszis 2008-ban három napot arra szán, hogy megállítsa az időt, felfedje az illúzióval leplezett valóságot…

Magamról: aki ismer, az úgy is tudja – IWIW identitás: e címmel tart Hain Ferenc előadást az önismeret témakörében, de természetesen ezt csak lapunk profilja miatt emeltük ki a gazdag kínálatból.

A Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. Az első Pszinapszison, 1997-ben még mindössze 100 fő vett részt, mára azonban a látogatók száma meghaladja a 4000 főt. A magyar pszichológustársadalom a programot a hazai tudományos élet fontos eseményei között tartja számon. Rendszeresen előadóik között üdvözölhetik többek között Mérő Lászlót, dr. Popper Pétert, dr. Vekerdy Tamást.

A rendezvény célja a pszichológia megismertetése, elfogadtatása, népszerűsítése a szakma nemzetközileg is elismert neves képviselői által. Ezért a szervezők fontosnak tartják, hogy a Pszinapszison a pszichológia különböző rész- és határterületeit, a kutatások legfrissebb eredményeit és az alkalmazási tapasztalatokat mindenki számára közérthetően mutassák be előadásaikon, műhelyfoglalkozásaikon. A szakmai programmal párhuzamosan színvonalas kulturális műsorokat is kínálnak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

A Pszinapszis idei főcíme „Megállok magamért”: rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut magunkra, elfelejtünk azokkal a dolgokkal foglalkozni, amikért érdemes élnünk. Ennek megfelelően a 3 nap folyamán elsősorban önismerettel foglalkoznak: az időt, mint a fejlődés, s mint az önmagunkra figyelés terét vizsgálják meg előadóikkal és látogatóikkal.

A Pszinapszis az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban kerül megrendezésre 2008. április 18-20. között.

A Pszinapszis jogi és infrastrukturális hátterét a Pszichodiák Alapítvány biztosítja, amely szervezet munkáját a Fővárosi Bíróság 2000-ben közhasznú tevékenységnek minősítette.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció