Még társalogni is lehet az emberszerű mobillal

Egy japán cég bemutatott egy olyan mobilt, amelyre karokat és lábakat lehet csatolni, így annak kinézete emberszerűvé válik, és ezen túlmenően még társalogni is lehet a készülékkel.

A Phone Braver névre keresztelt intelligens maroktelefont a Softbank Mobile fejlesztette ki azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy felhasználóbarát készüléket, amelyre majdani tulajdonosaik nem úgy tekintenek, mint egy egyszerű elektronikai cikkre. A gyártó közleményéből kiderül, hogy a mobil elegendő mesterséges intelligenciával rendelkezik ahhoz, hogy képes legyen egy egyszerű beszélgetés lefolytatására. Így például ha a készülék észleli, hogy tulajdonosa többször tárcsáz egy számot, akkor a következő üzenetet jeleníti meg a kijelzőn: "Az elmúlt napokban gyakran felhívtad őt, ugye?". Erre a kérdésre a felhasználók egy igenlő vagy egy nemleges válasszal reagálhatnak, s így máris kezdetét is vette a mobil és az ember közötti kommunikáció.
A Softbank Mobile munkatársai több lényeges információt nem közöltek a maroktelefon képességeivel kapcsolatosan, csupán annyit árultak el, hogy áprilisban kezdik meg a Phone Braver forgalmazását.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció