Segítség Windows Vista szoftverek nagy tömegű telepítéséhez

Az Atigris új szolgáltatásával az Atigris ügyfelei könnyebben és gyorsabban végezhetik a Windows Vista szoftverek nagy tömegű telepítését, menedzselt körülmények közt. A támogatási szolgáltatás technológiai háttere a Microsoft megújult Távfelügyeleti Szolgáltatása, a Windows Deployment Services.

A Windows Deployment Sevices segítségével a szervezetek távfelügyelet útján is gyorsan és kényelmesen telepíthetik a Windows operációs rendszereiket. A Microsoft Windows Deployment Services a korábbi távtelepítési szolgáltatás (Remote Installation Services) megújult változatát jelenti. Az új távtelepítési szolgáltatás a Microsoft Windows Server 2008 része, és frissítéssel a Microsoft Windows Server 2003 operációs rendszerben is használható.

A Windows Deployment Services elemei:

  • Rendszerfelügyeleti eszközök: Azon összetevők, amelyek a szerverek, az operációs rendszer image-ek, valamint a felhasználók számítógépeinek felügyeletére alkalmasak. Ennek a komponensnek része például a Microsoft Management Console snap-in modulja.
  • Szerveroldali összetevők: A összetevők között szerepel a PXE (Pre-Boot eXecution Environment) szerver és a TFTP (Trivial File Transfer Protocol) szerver, amelyek segítségével az ügyfélgépeken a hálózaton keresztül elindítható az operációs rendszer betöltése és telepítése. Szintén ide tartozik egy megosztott mappa, amely a rendszerindítási bináris fájlokat, a telepítési image-eket és a hálózati rendszerbetöltéshez szükséges fájlokat tartalmazza.
  • Kliensoldali összetevők: a kliensoldali összetevők közé tartozik egy grafikus kezelőfelület (GUI) is, amely a Microsoft Windows Preinstallation Environment (Windows PE) környezetében működik, a szerveroldali összetevőkkel kommunikál, és a megfelelő operációsrendszer-image kiválasztásához és telepítéséhez használható.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció