Fejlett adatbiztonság Oracle alkalmazásokhoz

Az Oracle Database Vault megkapta az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttessel való együttműködéshez szükséges minősítést. Az ügyfelek így hatékonyabban védhetik az érzékeny alkalmazásadatokat az illetéktelen hozzáférés ellen valamennyi felhasználó, így a jogosultságukkal visszaélni próbáló magas szintű jogosultsággal rendelkező felhasználók tekintetében is.

Az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttesbe tartozó alkalmazások, így az Oracle emberierőforrás-gazdálkodási, pénzgazdálkodási, szállítóilánc-kezelési és ügyfélkapcsolat-kezelési alkalmazásai gyakran tartalmaznak olyan személyhez köthető adatokat, társadalombiztosítási vagy hitelkártyaszámokat, amelyeket védeni kell. Az olyan szabályozások, mint a Sarbanes-Oxley-törvény, az egészségbiztosítás hordozhatóságáról és elszámoltathatóságáról szóló törvény (HIPAA), a Basel II megállapodás, illetve a PCI (Payment Card Industry) DSS (Data Security Standards) szabványok megkövetelik, hogy a vállalatok az érzékeny információkhoz való hozzáférés tekintetében vegyék fontolóra a szerepkörök elkülönítését és szigorú hozzáférés-szabályozási megoldások bevezetését. Az Oracle Database Vault Oracle E-Business Suite minősítése révén az ügyfelek hatékonyabban felelhetnek meg a biztonsági és jogszabályi kihívásoknak.

Az Oracle Database Vault transzparens, több tényezőt – az időpontot, a hitelesítést, az érintett alkalmazást stb. – figyelembe vevő védelmet nyújt az alkalmazásadatokhoz való illetéktelen hozzáférés, valamint a szándékos vagy véletlen káros adatbázis-módosításokkal szemben valamennyi, így a legmagasabb szintű, adatbázis-adminisztrátori (DBA) jogosultsággal rendelkező felhasználó tekintetében is. Segítségével elkülöníthetők egymástól az egyes szerepkörök az adatbázisban; így például letiltható az adatbázis-adminisztrátorok hozzáférése az érzékeny alkalmazásadatokhoz anélkül, hogy ez érintené az olyan napi feladataikat, mint a mentések/visszaállítások, a teljesítmény-hangolás és a replikáció. Az Oracle Database Vault jóvoltából az ügyfelek konszolidálhatják alkalmazás-adatbázisaikat és erős korlátozásokat és szabályozásokat érvényesíthetnek az adatokhoz való hozzáférés tekintetében.

Az Oracle Database Vaulthoz és az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyütteshez kapcsolódó megoldásokkal és/vagy módszerekkel rendelkező független szoftverszállítók (ISV-k) és rendszerintegrátorok (SI-k) számára ez a minősítés csökkentheti a biztonságos alkalmazások és megoldások piaci forgalmazásának komplexitását és költségét.

Az Oracle Database Vault 10.2.0.3 sz. verziójának az Oracle E-Business Suite 11.5.10 sz. verziójával történő alkalmazására vonatkozó szabályok és a rendszerkövetelményekre, integrációs programjavításokra és bevált eljárásokra vonatkozó technikai információk az alábbi címen érhetők el.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció