Egyszerűsített Linux bevezetés az IBM System z nagyszámítógépein

A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise Server Starter System for System z elérhetőségét. Ez az előtelepített kiszolgáló leegyszerűsíti a SUSE Linux Enterprise Server telepítését az IBM System z nagyszámítógépekre. A Starter System megoldás használatával az informatikai vezetőknek nem szükséges hálózati hozzáférést biztosítani a telepítési adathordozóhoz a nagyszámítógépeken. Az új Starter System for System z segítségével az ügyfelek pillanatok alatt elkezdhetik a SUSE Linux Enterprise Server for System z próbaüzemét.

„Nagyon vártuk már, hogy kihasználhassuk a SUSE Linux Enterprise Server Starter System for System z előnyeit a nagyszámítógépes telepítéseink esetében is” – mondta Mike Walter, a Hewitt Associates z/VM rendszermenedzsere. „Ezidáig nem létezett egyszerű megoldás a SUSE Linux Enterprise Server nagyszámítógépekre történő telepítésére a beépített z/VM eszközök használatával. Ez az új eszköz nemcsak számunkra, hanem mások számára is jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a SUSE Linux Enterprise Server for System z rendszer használatának elsajátítását, így a költségek terén elérhető előnyök mellett lehetővé válik a Linuxos nagyszámítógépek megbízhatóságának kihasználása is” – tette hozzá Walter.

A Novell számára a Sine Nomine Associates által kifejlesztett Starter System for System z olyan segédprogramokat és konfigurációs eszközöket tartalmaz, amelyek segítségével könnyedén létrehozható egy telepítőkiszolgáló és egyszerűbbé válik a Linux telepítésének teljes folyamata a System z nagyszámítógépeken. A Starter System használatával kevesebb rendszergazdai tudásra van szükség a Linux platform System z rendszerek telepítéséhez. A System z rendszeren futó SUSE Linux Enterprise Server csökkenti az ügyfelek szoftverköltségeit, miközben lehetővé teszi számukra, hogy kihasználják a System z felhasználóknak elérhető több száz új, költséghatékony alkalmazás előnyeit.

Elérhetőség
A SUSE Linux Enterprise Server Starter System for System z megoldásról további információ és a letöltéshez szükséges hivatkozás a www.novell.com/mainframe címen érhető el. A nyílt vállalatok következő generációs platformja, a SUSE Linux Enterprise a munkaállomásoktól az adatközpontokig alkalmazható platformként az üzletvitel szempontjából kulcsfontosságú számítógépes műveletek végrehajtását célozza, kiemelkedő mérnöki értéket képviselve a legnagyobb mértékű együttműködés mellett. A Novell a SUSE Linux Enterprise termékhez kapcsolódóan további információkért látogasson el a www.novell.com/linux weboldalra.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció