A RIAA minden PC-re tartalomszűrőt telepítene

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) furcsábbnál furcsább, az illegális tartalmak terjedését megakadályozni hivatott ötletekkel áll elő.

Cary Sherman, a RIAA elnöke egy nemrég megrendezett IT-konferencián tartott beszédében azt részletezte, hogy milyen hatékony megoldásokat lehetne életbe léptetni az olyan személyekkel szemben, akik kalózfájlokat töltenek le a fájlcserélő portálokról. A zeneipar már egy ideje igyekszik rákényszeríteni az internetszolgáltatókra, hogy azok figyeljék az adatforgalmat, ám most már ezzel sem elégednének meg. A RIAA elnöke már egyenesen a szoftverekbe, a modemekbe, sőt az operációs rendszerekbe akarná beépíteni tartalomszűrő megoldásait, amelyek figyelmeztetnék a felhasználókat abban az esetben, ha azok kalózfájlokat akarnának letölteni.

A Public Knowledge nevű polgárjogi egyesület teljes mértékben elfogadhatatlannak, sőt kivitelezhetetlenek is tartja Sherman elképzeléseit, hiszen egy szoftverfejlesztő vagy hardvergyártó cég sem volna hajlandó efféle kémprogramokat beépíteni saját termékeibe.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció