Újabb EOS 1D Mark III autofókusz-javítást tervez a Canon

Február elsejétől kezdődően a Canon USA kapcsolatba kezdett lépni az EOS 1D Mark III vázakkal dolgozó fontosabb fényképészekkel és a híresebb szervezetekkel. A gyártó igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a japán mérnökök új megoldást találtak az autofókusz javítására, amely immár a harmadik javítás az alsó tükör mechanizmusának cseréje, valamint a tavaly kiadott firmware frissítés után.

A Las Vegas-i PMA-n megtartott zárt ajtós megbeszélés alatt a Canon USA képviselői a professzionális piac legalább négy képviselőjével közölték, hogy új hibajavításon fáradoznak. Más szóval a Canon USA képviselet utasítást kapott a gyártól, hogy lépjen kapcsolatba a VIP felhasználókkal, és tudassa velük, hogy az EOS 1D Mark III autófókusz problémáját végleg meg tudják oldani.

Sajnos relatíve kevés információval szolgálhatunk a változtatásokkal kapcsolatban, a Canon USA a következőket szivárogtata ki:
 

  • A Canon mérnökei azt állítják, hogy megtalálták az EOS 1D Mark III autófókusz problémájának a gyökerét. Most végre pontosan tudják, hogy mivel van gond, és az új megoldás teljes mértékben megoldja a meleg/napos időben való fókuszhibát. A "probléma gyökere" kifejezés elég gyakran előfordul a Canon beszámolókban, ez pedig azt sugallja, hogy a soron következő javítás többet hoz majd, mint az eddigi próbálkozások, vagyis az alsó tükör javítása és az 1.1.3-as firmware-rel átprogramozott AF algoritmus.
  • Néhány Canon vezető úgy tudja, hogy az új javítás egyaránt jelent hardvercserét és szoftveres frissítést is, mások állítólag azt mondták, hogy egyelőre még nem tisztázott, hogy szükség lesz-e mindkettőre. Ez az összevisszaság arra enged mutatni, hogy az információ még a Canon USA munkatársainak is újdonság, és így nem meglepő, hogy szinte senki nem tud részleteket mondani a javítás metódusáról.
  • Azt még a VIP felhasználóknak sem fedték fel, hogy mikor lehet igényelni az új javítást, és mint ahogy azt sem, hogy mikor mondják el a hírt a nagyközönségnek, bár néhány Canon vezető elmondta, hogy nemsokára hivatalosan is bejelentik.


Ha a Canon történelemkönyvet kinyitjuk, akkor megállapíthajtuk, hogy az efféle szóbeszéd után gyorsan megérkezett a hivatalos közlemény is. A Canon valószínűleg ezúttal is hamarosan kiadja a hibajavítással kapcsolatos sajtóközleményét, amely várharóan pontosabb információkkal szolgál majd a hibajavítás módszeréről, illetve ennek hozzáférhetőségéről. Egyelőre mindössze ennyit tudunk

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció