A magyarok 40 százaléka Firefoxot használ

A legfrissebb statisztikai adatok azt igazolják, hogy az európaiak körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Mozilla házából származó böngésző, az Explorer részesedése pedig lassan, de biztosan visszaesni látszik.

A Xiti Monitor webanalíziseket végző cég munkatársai a napokban közzétették a böngészőszoftverek piacát feltérképező felmérési eredményeiket, mely szerint világviszonylatban az internetezőknek a 28%-a Firefoxot használ (2007 év végi adat), egy évvel ezelőtt ez az érték 23,1% volt. Az európai kontinensen az alternatív böngésző a finnek körében a legkedveltebb, ugyanis azok 45,4%-a csatlakozik azzal a világhálóra. 40% fölötti résszel bír a Mozilla-termék Lengyelországban, Szlovéniában és hazánkban is. A legalacsonyabb értéket Hollandiában mérték a piackutatók, ott ugyanis csupán a felhasználók 14,7%-a használja a Firefoxot. Azonban a Mozilla böngésző erős térnyerése ellenére is az Explorer még mindig jól tartja magát, hiszen az még mindig a piac kétharmadát uralja.

Az elemzők azt prognosztizálják, hogy a hármas verzió megjelenése után még többen váltanak majd Firefoxra. Sokan viszont azért tértek át az alternatív böngészőre, mert a közhiedelem úgy tartja, hogy a tűzróka sokkalta biztonságosabb, mint a Microsoft-szoftver.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció