Mobil vállalati megoldásokat szállított az Irgalmas Rend kórházaiba a Motorola

Vezeték nélküli hálózatot (WLAN-t) szállított a Betegápoló Irgalmas Rend (Order der Barmherzigen Brüder) által Ausztria különböző pontjain működtetett hét kórháznak és két gyógyászai központnak a Motorola, hogy ezzel segítse a betegek adatainak zökkenőmentes rögzítését és kezelését. Az Irgalmas Rend kórházaiban a közeljövőben bevezetik a rádiófrekvenciás azonosítási technológiát (RFID) és az ingyenes internet-hozzáférést is.

Az Irgalmas Rend kórházaiban megvalósított projekt közvetlen célja az volt, hogy a papíralapú rendszer helyett olyan módszert találjanak, mellyel már a betegágynál, elektronikus úton rögzíthetőek a beteg kezelésével kapcsolatos részletes – és a központi adatbázisba késedelem nélkül bekerülő – adatok. Az orvosi és ápoló személyzet így azonnal, hatáskörtől függően részleges vagy teljes online hozzáféréssel rendelkezhet a beteg diagnózisával vagy állapotával kapcsolatos legfrissebb adatokhoz. A betegek személyiségi jogainak védelme is hatékonyabbá vált, mivel a papíralapú feljegyzésekhez könnyebb illetéktelenül hozzáférni, ráadásul megszűnt az adatrögzítés során kifelejtett információkból származó kockázat is.

Az Irgalmas Rend kórházaiban kiépített rendszer a Motorola vállalati WLAN-megoldásán és a kimondottan kórházak számára kidolgozott PATIDOK szoftvercsomagon alapul, és lehetővé teszi, hogy a betegek kórtörténetére vonatkozó adatokat az osztrák előírásoknak megfelelően harminc évig megőrizzék.

Adolf Inzinger, az Irgalmas Rend központjának számítástechnikáért és kontrollingért felelős igazgatóhelyettese így fogalmazott: „A hálózatot a grazi és bécsi kórházunkban kialakított próbarendszereken teszteltük. A kórház a központi adminisztrációt és a későbbi bővíthetőséget lehetővé tevő kialakítás, valamint a meggyőző teljesítmény miatt választotta a Motorola switch-alapú WLAN-technológiáját. Minden laptopos felhasználó, az orvosokat és a nővéreket is beleértve, kapott egy felhasználói azonosítót, mellyel biztonságosan hozzáfér az egyes alkalmazásokhoz.”

A sikeres próbaüzem után kezdődött meg a teljes körű bevezetés a többi kórházban. A hozzáférési pontok számának és pontos helyének meghatározására rádiófrekvenciás-méréseket végeztek, majd felszerelték a Motorola WS5100 vezeték nélküli switch-et. A különböző felhasználóknak virtuális WLAN-okat hoztak létre, és kialakították a belső forgalom- és menedzsmentrendszereket. A projekt megvalósítása során összesen több mint 200 Motorola AP300 (hozzásférési pontot) antennát és 12 darab WS5100 switchet, azaz antennavezérlőt installáltak a Motorola szakemberei, a teljes rendszer kiépítése Graz Eggenbergben fejeződött be.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció