VezetŇĎv√°lt√°sok, szem√©lycser√©k

KülönbözŇĎ intenzitással, de gyakorlatilag a gazdaság minden területén élénk személycsere zajlik a cégvezetésben. Kiváltképp igaz ez az IT és IKT szektor cégeire.

 

Karrier 2007-2008
Karrier 2009-2011

 

Ennek egyik oka a globalizáció. A multinacionális cégek hazai leányvállalatainak vezetŇĎi mind gyakrabban kínálnak fel regionális megbízást. Ennek kezdetben a hazai cégben betöltött szerepük mellett, majd ez utóbbit átadva tesznek eleget.

 Egy másik ok a szegmentáció. A lakossági és kiemelten a céges, illetve intézményi felhasználókért folyó küzdelem, az ügyfélközpontú értékesítés és marketing elŇĎretörése, az ehhez igazodó szolgáltatás- és termékportfóliók, az IT és ICT területén zajló paradigmaváltások a meglévŇĎ szervezeteken belül – új vezetŇĎkkel az élükön – újabb egységeket hívnak életre.

 És persze a világban zajló akvizícióknak a hazai leányvállalatokat és azok partnerhálózatait érintŇĎ, illetve az itthon zajló felvásárlásoknak, valamint a mai piaci igényekhez igazodó szervezeti átalakulásoknak (hierarchikusból mátrix-, illetve projektalapon mŇĪködŇĎk jönnek, ha még nem is jelentŇĎs számban) a vezetŇĎi team összetételére gyakorolt, személyi változással járó hatásai sem hagyhatók ki a felsorolásból.

 Az alábbi tabellák hazai IT-, ICT-szektorban 2007-tŇĎl lezajlott vezetŇĎcserék mellett a nemzetközi mezŇĎny jelentŇĎsebb vezetŇĎáltásait is tartalmazzák, 2008-tól kezdŇĎdŇĎen, szervezeti, illetve személyi „karrier” szerinti éves bontásban. Mint ilyen jellegŇĪ összeállításaink többségénél, az online világ által kínált interaktivitás lehetŇĎségét kihasználva az erre nyitott olvasóinkat is bevonjuk a „szerkesztésbe”. Várjuk – és elŇĎre is köszönjük – a táblázatokból kimaradt személycserékrŇĎl szóló értesítéseket (gfekete@adverticum.com), amelyeket ellenŇĎrzés után szintén közzéteszünk.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció