A Lenovo külföldi terveket sző

A vezető kínai számítógépgyártó Lenovo Group Ltd nemzetközi terjeszkedésének többféle lehetőségét, így a vállalatfelvásárlásokat is mérlegeli.

"Különféle lehetőségekről gondolkodunk a különböző országok eltérő piacain" - nyilatkozta Anders Cheung, a Lenovo vállalat fejlesztésért felelős elnökhelyettese. "Nyitottak vagyunk minden lehetőség előtt, így szóba kerülhet a cégvásárlás is" - tette hozzá, de hangsúlyozta, hogy hazai felvásárlás jelenleg nem szerepel terveik között.

A Lenovo, amely még jelenleg is az IBM 2005-ben átvett európai vállalatának integrálását végzi, augusztusban jelentette be, hogy tárgyalásokat folytat a párizsi székhelyű Packard Bell BV átvételéről, hogy lehetővé váljék piaci részesedésének gyors növelése.

Ám ezek a tervek kútba estek, amikor a Gateway - amely maga is célpontja a tajvani Acer Inc 710 millió dolláros felvásárlási ajánlatának - lett a Packard Bell kérője. Ez a frigy megvalósulása esetén még a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója címtől is megfosztaná a Lenovót - amely nagy harcban áll a fogyasztókért a piacvezető Dell Inc-del és Hewlett Packarddal.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció