Jobban fogy az Office 2007 a Vistánál?

A francia sajtóban napvilágot látott információk szerint a Microsoft eddig 70 millió Office 2007 kópiát adott el, miközben a Vista a hivatalos értékesítési adatok szerint csak 60 millió példányban fogyott nyár végéig.

A szoftverkonszern mindeddig nem erősítette meg hivatalosan az Office-ra vonatkozó számadatot, de nem is cáfolta. A dolog nyilvánvalóan azért érdekes, mert az ember azt gondolná, hogy a többség a Vistához veszi az irodai programcsomag legújabb verzióját. Ugyanakkor az Office 2007 alkalmazások az XP-n is futnak és a számok, ha igazak, azt mutatják, hogy sokan XP rendszerű gépükre is megveszik a szoftvert. Mindez megerősíteni látszik azokat a sajtóban széles körben megjelent értesüléseket, amelyek szerint a számítógépet használók jelentős része változatlanul vonakodik Vistára váltani, részben a fokozatosan orvoslásra kerülő, de még mindig létező kompatibilitási problémák és a külsős illesztő-programok hiánya, részben pedig a viszonylag magas rendszerkövetelmények miatt.

A Microsoft éppen az XP iránti változatlanul magas kereslet miatt július végén módosítani volt kénytelen eladási prognózisát, így eszerint jövőre nem 85/15, hanem 78/22 százalék lesz az eladott Windows Vista és az XP operációs rendszerek aránya. Emellett új termékaktiváló kulcsokat is ki kellett adniuk az előző generációs Windows-hoz, mivel nem számítottak rá, hogy ilyen sok fog elkelni az immáron hatéves szoftverből.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció