A telefon telefonálásra való: kijelző nélküli mobilkészülék

Aki azt gondolta, hogy a mobilok evolúciója zsákutcába jutott, tévedett, legalábbis a minimalista megközelítést illetően, elkészült talán minden idők legegyszerűbb telefonja.

A mobiltelefonok fejlődése igazi modern történet, mivel a fősodort állandóan követi egy ellenkultúrás folyamat is. Egyesek a minél fejlettebb, több funkciót kínáló készülékeket szeretik, számukra a telefon amolyan kommunikációs svájci bicska, a másik végpont éppen ennek ellenkezőjére törekszik, a „telefon telefonálásra való” jelszó jegyében.

Természetesen mindenki maga döntheti el, melyik a szimpatikusabb, ám egy új készülék az „ilyen nincs és mégis van” kategória csúcsait döntögeti. A tervezők egy olyannyira lecsupaszított készüléket alkottak meg, mely még kijelzőt sem tartalmaz, és nem hogy USB, de szinte semmi olyan dolog nem található meg benne, amit ma már alapfelszerelésnek gondolnánk, mint például egy egyszerű ébresztőóra sem.

A dolog érdekessége, hogy nem gyerektelefonról, és nem is egy kezdő cég első modelljéről van szó, a készüléket a Sanyo tervezte a Wilcomm számára. A tulajdonságok felsorolásakor könnyű dolgunk van, bármi is jutna eszünkbe, az nincs benne, csupán a híváskezdeményezéshez és -kezeléshez szükséges alapvető gombok, egy kicsit Apple-hatásokat mutató külalak és az egyetlen ceruzaelem által biztosított 5 órás beszéd- és 200 órás készenléti idő. A megjelenésről és az árról nem közöltek adatokat, ez utóbbi nem ígér különösebb terheket a felhasználóknak.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció