Samsung i550: a cég első GPS telefonja

A Samsung elkészítette a vállalat első GPS chippel szerelt mobiltelefonját, mely méretes kijelzőt kapott a szolgáltatás kihasználására.

Az i550-es első nézésre inkább a rivális Sony készülékének tűnik, igaz, a felületes szemlélő a gombok látványa után rögtön észreveheti a méretes Samsung feliratot és a gyanúsan nagy kijelzőt. A Symbian S60-as operációs rendszerre épülő készülék 2,6 inches megjelenítőt kapott, és az így új funkciót kapott navigációs joystick mellett a GPS szolgáltatás külön gyorsindító gombot is kapott, így nem kell utána kutatnunk a menüben.

A telefon 3,6 megabites másodpercenkénti sebességet nyújtó HSDPA kapcsolatra is képes és egész kivitelében új generációs telefonnak készült. Ezt mutatja az is, hogy a nem is olyan régen még mindig erőltetett a VGA vagy 1 megapixeles kamera helyett ez a telefon már 3,2 megapixeles egységet kapott, holott ez az i550 esetében tulajdonképpen kiegészítő szolgáltatás, hiszen nem kifejezetten fényképező-mobilnak készült. Nme lehet gond a microUSB kapcsolat vagy a microSD bővíthetőség, de a készülék már eleve 128 MB belső memóriával érkezik. A headset csatlakoztatásáról a megszokott szabványos, 3,5 milliméteres jack szolgál.

A megjelenés pontos idejéről és a várható árról még nem nyilatkozott a vállalat.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció