Egységes Windows-konfiguráció az amerikai intézményekben

Az Egyesült Államok kormánya azt szeretné, ha az összes hatósági intézményben lévő számítógépre azonos konfigurációjú Microsoft operációs rendszerek kerülnének.

Egy felmérés szerint az állami szervek irodai PC-ire feltelepített Windows-ok a különféleképpen vannak beállítva, és számtalan eltérést mutat egyik rendszer a másiktól. Az amerikai titkosszolgálatok és a National Institute of Standards and Technology karöltve a redmondi szoftveróriás munkatársaival kidolgoztak egy egységes konfigurációs modellt, amely a legmagasabb fokú biztonságot nyújtaná a felhasználóknak. A Guidance for Securing Microsoft Windows Systems for IT Professionals néven bemutatott leírás mintegy 300 beállítást tartalmaz, melyek között olyanok szerepelnek, mint például a Windows Messenger kikapcsolása illetve az FTP-n keresztüli feltöltés blokkolása, azonban a jelszavak rendszeres cseréjével kapcsolatos utasításokat is megfogalmaztak abban a dokumentum készítői.

Az amerikai hatóságok tervei szerint jövő év elejéig minden egyes intézményben a fennebb említett modell alapján lesznek konfigurálva a PC-k, és így jóval biztonságosabbá válnak majd a kormányzati számítógépes rendszerek, és a szoftverfrissítéseket is csak egyetlen egyszer kell majd letesztelni.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció