A piacnál gyorsabb ütemben növekszik az Oracle Hungary

2 / 5 oldal

A mérsékelt ütemben növekvő informatikai piacon is eredményesen, a terveket túlteljesítve zárta a májusban véget ért 2007-es pénzügyi évét az Oracle Hungary. Az Oracle magyar leányvállalata alkalmazásértékesítési bevételei az elmúlt 4 évben közel megtízszereződtek. A vállalat tovább erősödött az iparági megoldások piacán is.



Az Oracle Hungary alkalmazásbevételei továbbra is gyors ütemben nőnek, a vállalat e téren dinamikusabban növekszik az összes piaci szereplőnél. A versenyszférában az új üzletkötések közt kiemelkedő volt a Rába Nyrt.-nél korábban már működő Oracle Application verzióváltása és korszerűsítése, amely révén a cég a korábbinak sokkal több részletre kiterjedően képes termelési terveit elkészíteni. Szintén fontos projekt zajlik a Unicredit Banknál, a pénzintézet a JD Edwards vállalatirányítási rendszert vezeti be.

A kis- és középvállalatokat tekintve a piacot a pályázati források hiánya jellemezte, az NFT I. és az NFT II. közti átmenet közben – az elmúlt 12 hónapban – gyakorlatilag semmilyen forrás nem segítette e cégeket informatikai rendszereik fejlesztésében.

Az elmúlt időszakban az állami beruházások mértéke is csökkent, elsősorban csak a hatékonyságot javító projektekre került sor. Mindezek ellenére az Oracle e szektorban is több projektben sikeresen teljesített, aktívan segített például a MÁV leányvállalatok jogi és pénzügyi leválasztását az anyavállalatról, amellyel lényegesen hatékonyabban tud működni a közlekedési vállalat.

Az elmúlt pénzügyi évben az Oracle megerősödött az iparági megoldások terén is. Két pénzintézetnél – az Allianz Biztosító Rt-nél és az FHB bankban – lezajlott az iFlex banki megoldás bevezetése, emellett egy újabb jelentős piaci szereplő – az OTP Bank – is e szoftver mellé tette le a voksát, amely a külföldi számlavezetések kezelését valósítja meg e megoldással. Tovább erősödött a vállalat jelenléte az építőiparban is, ahol a JD Edwards iparági megoldás 3 új vállalatnál talált gazdára. A borászatok közül is többen felismerték a JD Edwards borászati szoftverében rejlő előnyöket, a Tokaj Kereskedőház és a Hilltop is e rendszerek segítségével irányítja a termelést.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció