Jelentősen megnövelték az iPhone akkuteljesítményét

Az eredetileg célként kitűzött adatokhoz képest az Apple ma reggeli váratlan közleménye már jóval hosszabb készenléti és beszélgetési időt ígér, de más fontos újdonság is lesz a sorozatgyártású modellekben.

Az elemzők szerint ez jó példája a vállalat imázsát javító „kicsitmondásnak”, mely egyes nagyotmondó riválisok helyett azt az üzletpolitikát választja, hogy a kitűzött célhoz képest javítja a specifikációkat. Az iPone idén januári bejelentésekor Steve Jobs azzal szerette volna lenyűgözni nézőközönségét, hogy a nagyméretű színes érintőképernyő ellenére a készülék akár 5 órányi beszélgetésre, videónézésre és böngészésre lesz képes. Az új adatok szerint a beszélgetési értéket sikerült majd felével, 8 órára feltornászni, ami érezhető előrelépés lesz a felhasználók számára. A cég pontosította az általános használati időket, különválasztva a funkciókat. A böngészésre 6 órát, a videólejátszásra 7 órát ígér. A korábban 16 órányi audiólejátszást most 24 órában határozták meg. Az egyik legfontosabb adat azonban talán az, hogy a készenléti idő 250 órára, vagyis akár 10 napra nőtt, ami igazi eredmény.

A másik újítás azt jelzi, hogy az Apple tanult az iPod Nano idejekorán összekarcolódó kijelzőjének botrányából. A mostani bejelentés szerint a műanyag kijelzővédőt optikai felhasználásokból ismert magas minőségű üvegre cserélik le a végleges, sorozatgyártású modellek esetében, ez nehezebben karcolódik, és szebb rajta keresztül a megjelenítő képe.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció