35 országban, 109 millió háztartásban az ASTRA

A Satellite Monitor szerint, amelyet évről évre vezető piackutatók állítanak össze, a SES ASTRA tovább növelte közönségét Európa-szerte. 2007 elején Európa és Észak-Afrika 35 országában több mint 109 millió háztartásban fogják az ASTRA műholdrendszerén keresztül közvetített audiovizuális és szélessávú szolgáltatásokat. Ebből 47,2 millió – a tavalyinál 2,2 millióval több – háztartásba otthoni parabolaantennával, az ASTRA Direct-to-Home szolgáltatásán keresztül jut el az adás. A fennmaradó 62 millió háztartásba közvetetten, szolgáltatókon keresztül jutnak el az ASTRA televíziós, rádiós és szélessávú internet szolgáltatásai.
A kutatás szerint a digitális vételben részesülő háztartások száma a tavaly év eleji 19,6 millióról 80,7 millióra nőtt, míg az ASTRA által lefedett 35 országban összesen 238,5 millió televízióval rendelkező háztartás van. A digitális műsorszórás előnyeit Európában tehát már a háztartások egyharmadában élvezik. 60%-os piaci részesedéssel és 48,6 millió háztartással a műhold továbbra is a legelterjedtebb digitális műsorvételi eszköz. Az ASTRA digitális műholdszolgáltatást igénybe vevő ügyfeleinek száma a tavalyi 19,2 millióról 35,2 millióra nőtt, amely 75%-os részesedést jelent a digitális műholdszolgáltatások európai piacán. 12 millió háztartásban, amelyek 70%-a Németországban van, még mindig kizárólag analóg műholdas adást közvetít az ASTRA.

A digitalizált szolgáltatások előfutáraként az ASTRA, Németországban jelentősen – 6,3-ról 8 millióra – növelte a digitális műholdas szolgáltatásban részesülő háztartások számát a tavalyi év során. Mára ezzel a16,4 millió német ASTRA műholdas szolgáltatást igénybevevő háztartások majdnem fele digitális műholdszolgáltatásokat is igénybe vesz. A növekmény oka leginkább a földfelszíni szórásról műholdra került ingyenes, fizetett, továbbá HD tévécsatornák műholdra kerülése. Az összes televízióval rendelkező háztartások száma Németországban jelenleg 37,2 millió.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció