Filter:max: IT-biztonsági felmérő megoldás - ingyen

Több mint három év után ma tartott újabb sajtótájékoztatót a Filter:max IT-biztonsági cég. Ezen szó volt a cég pénzügyi eredményeiről, idei terveiről, valamint egy szolgáltatási aktualitásról: a cég ingyenes hordozható auditot kínál a svéd Pointsec hazai képviselőjeként, annakaz új megoldásával.
Böröcz Gergely ügyvezető szerint a cég árbevétele évente közel megduplázódik, az idei terv 260-300 millió forintos árbevétel elérése. A Filter:max több mint ötven céges és intézményi ügyféllel rendelkezik, főleg a bank- és építőipari szektorból. Megoldásait, szolgáltatásait országosan több mint 30 ezren használják. Nemes Dániel stratégiai igazgató arról tájékoztatott, hogy a Filter:max ingyenes felderítő szoftvert (Pointsec Device Discovery) bocsát az érdeklődők rendelkezésre: az alkalmazással egyszerűen meg lehet nézni, hogy egy PC-hez milyen típusú adattároló eszközöket csatlakoztattak a múltban, s azokra hány alkalommal másoltak adatokat.

A notebook- és PC-titkosító megoldások terén piacvezető svéd Pointsec Mobile Technologies múlt hónapban dobta piacra Pointsec Device Protector megoldását, melynek segítségével a számítógépeken található USB-, Bluetooth, infravörös, FireWire és egyéb portok, illetve a rajtuk ki- és beáramló információ menedzselhető. A Pointsec új megoldásával lehetővé válik a portok részletes felügyelete, meghatározható, hogy milyen eszközök csatlakoztathatóak és melyek nem, az adattárolásra alkalmasak titkosítva legyenek-e, és azokon milyen adatok kerülhetnek ki a cégből, illetve milyenek juthatnak be oda.

A védekezés első lépése annak a felmérése, mekkora veszélynek van cégünk vagy intézményünk kitéve. Ezt a felmérést segíti a Pointsec Device Discovery (PDD) eszköz, aminek a használatával feltárható, milyen eszközöket használtak és használnak a munkatársak. Ezen lista ismeretében feltérképezhetők a felhasználói szokások, így a védelem tervezésénél nem megérzésekre, hanem konkrét adatokra támaszkodhatnak a vállalati, intézményi információbiztonsági vagy IT-üzemeltetési szakemberek.

Nemes Dániel szerint a PDD szoftver jelentős segítséget jelenthet a védekezés első lépéseinek meghatározásához. Hozzátette: „Ezeken az eszközökön ma a legtöbb esetben még ellenőrizetlenül távozhat bármilyen kényes, bizalmas adat, legyen az üzleti terv, ügyféllista vagy akár egy ügyfél feldolgozásra átvett adata. De hasonlóan lényeges, hogy akár kémprogramok is bejuttathatóak ezen a csatornán, a vírusokról és jogvédett szoftverekről, tartalmakról nem is beszélve. Ma ennek a megakadályozása az egyik legforróbb téma, ami az információbiztonsági és IT-üzemeltetési szakembereket foglalkoztatja.”
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció