Az Oracle 3,3 milliárd dollárért felvásárolta a Hyperiont

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy megállapodott a Hyperion Solutions Corporation
felvásárlásáról. A teljesítményadatokon alapuló gazdálkodási megoldások nemzetközi szinten első számú szállítója készpénzes versenyajánlat keretében részvényenként 52 USD értékben, összesen mintegy 3,3 milliárd USD összegért kelt el.
„A Hyperion felvásárlásával az Oracle piacvezető pozíciót szerzett a teljesítményadatokon alapuló vállalatirányítási szegmensben” – nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója, majd hozzátette: „A Hyperion EPM szoftvereit és az Oracle üzleti adatelemzési (BI) és analitikai alkalmazásait együttesen alkalmazva olyan teljes körű teljesítménymenedzsment rendszer alakítható ki, amely a pénzügyi tervezéstől kezdve a pénzügyi konszolidáción és a működési elemzésen át egészen a törvényi megfelelésig valamennyi területet lefed.”

„Egyre inkább közelednek a teljesítménykövetési és az üzleti adatelemzési megoldásokkal szemben támasztott követelmények” – mondta Godfrey Sullivan, a Hyperion vezérigazgatója. „A vállalat valamennyi szintjén a vezetők számára is létfontosságú, hogy az operatív döntéseiket egy megalapozott stratégiához igazítsák. Ezért véleményünk szerint most van itt az ideje, hogy a Hyperion tapasztalatát egy olyan stratégiai partnerrel egyesítsük, mint az Oracle, és megalkossuk a világ első, integrált és átfogó vállalati teljesítménykövető rendszerét.”

„A Hyperion felvásárlásával az Oracle egy újabb lépést tesz a SAP-felhasználók felé” – nyilatkozta Charles Phillips, az Oracle elnöke –, „ugyanis SAP-felhasználók ezrei használják a Hyperion megoldását pénzügyi konszolidációs, adatelemző és kimutatáskészítő tevékenységeik során. Az Oracle széles termékpalettájáról a PeopleSoft HR, a Siebel CRM, a G-Log, a Demantra, az i-flex, az Oracle Retail, és az Oracle Fusion Middleware rendszerek már eddig is megtalálhatók voltak az SAP legnagyobb vállalatirányítási (ERP) ügyfeleinek informatikai rendszereiben. Immár az Oracle Hyperion szoftvere az az eszköz, amelyen keresztül az SAP kiemelt ügyfelei betekintést nyerhetnek az SAP rendszerének mögöttes vállalatirányítási adataiba és elemezhetik azokat.”

A tranzakcióra a szokásos feltételek vonatkoznak, és előreláthatólag 2007. áprilisában kerül sor az aláírására. Bővebb felvilágosítás a http://www.oracle.com/hyperion oldalon található.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció