NEC spam-szűrés VoIP rendszerekhez

Az NEC egy olyan új megoldást fejlesztett ki, amely képes kiszűrni a kéretlen internetes telefonhívásokat a valódiak közül.
Az angolul „Spit-nek” („Spam over Internet Telephony” -  „köpés”) rövidített VoIP spam az internetes telefonálás terjedésével ugyanúgy kezdi elárasztani az ilyen rendszereket, akárcsak a levélszemét az e-mail alkalmazásokat, így az ellene történő védekezés is közel olyan fontossá vált. A Spit hasonlóan működik a sok országban betiltott automata telefonhívásokhoz (nálunk ezek gyakran a választási kampány részei), azaz az előfizető nem élőben egy embert, hanem egy automatát hall a kagylóban. A VoIP Spit leggyakrabban különböző nyereményekkel kecsegtet, amelyek megszerzéséhez állítólag elegendő egy – emelt díjas – telefonszámot feltárcsázni.

Az NEC „Seal” („pajzs”) elnevezésű szoftvere hívás közben különböző algoritmusok alapján azonosítja, hogy a hívó fél ember vagy automata, és adott esetben blokkolja a hívást. A blokkolás sok esetben akár a forrásnál, vagyis a hívó oldalán is hatékonyan megtörténik, ezzel is növelve a VoIP rendszerek biztonságát. Az NEC a február 12-15 között megrendezésre kerülő barcelonai 3GSM kiállításon szeretné demonstrálni a szoftver működését.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció