Gyilkoló robotzsarut fejleszt a Samsung

A Samsung Techwin egy olyan őrző-védő robotot fejlesztett ki, amelyet katonai objektumok őrzésénél, valamint a határzóna megfigyelésénél fognak bevetni, és szükség esetén le is lövi az illetéktelen behatolókat.
Az Intelligent Surveillance & Security Guard névre keresztelt gép hasonlít a science-fiction filmekben látott masinákra, és különleges kamerájának köszönhetően megfelelő fényviszonyok mellett akár négy km-ig is ellát, azonban a két km-es hatósugarában lévő célok beazonosítására is alkalmas. A robot éjszaka infrakamerával pásztázza a terepet, és így is észreveszi a két kilométerre lévő mozgó tárgyakat, egy km távolságig pedig szinte hajszálpontosan céloz.

A masinát rögzíteni kell egy betontalapzathoz, így forogni tud a saját tengelye körül, és fel-le mozdulatokra is képes. Kérésre gépfegyverrel is felszereli a robotot a gyártó, amely alkalmas az őrzött területre behatoló személyek megsemmisítésére. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy vajon a gép parancsara lő, vagy engedély nélkül is elkezd tüzelni.

Az érdeklődők megtekinthetnek egy a robot működéséről készített rövid bemutató filmet is.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció