A Graphisoft főrészvényesei vételi opciót adtak a Nemetschek AG-nak

A Graphisoft SE főrészvényesei és Gerhard Weiss, a Nemetschek AG ügyvezető igazgatója vételi opciós szerződést írtak alá, amely lehetővé teszi, hogy a Nemetschek AG többségi tulajdont szerezzen a Graphisoft SE-ben, részvényenként 9 eurós áron - tette közzé a Graphisoft a BÉT hivatalos honlapján.
Az opciós szerződést a felek csütörtökön írták alá.

A Graphisoft közleménye szerint a vételi opció várható lehívását követően a Nemetschek AG többségi részesedét szerez a Graphisoft SE-ben, és összhangban a Budapesti Értéktőzsde hatályos rendelkezéseivel nyilvános vételi ajánlatot tesz majd a Graphisoft SE valamennyi részvényére.

A Nemetschek AG szándékai szerint a Graphisoft megőrzi saját identitását, erős vállalati kultúráját és viszonteladói hálózatát.

A Graphisoft azt reméli az ügylettől, hogy megszilárdítja globális piaci pozícióit.

A Nemetschek-csoport világelső az építészeti tervezést, kivitelezést és épület üzemeltetést támogató IT megoldások piacán. Szoftverei 16 nyelven érthetőek el, és több mint 170 000 társaság használja azokat 142 országban. A Nemetschek által szállított IT megoldások optimalizálják az épületek létrehozási és üzemeltetési folyamatait minőség, költség és idő vonatkozásában.

A Graphisoft a Virtual Building megoldások vezetője. Széles körben elismerten a világ első számú építőipari szállítója a modell-alapú szoftverek és szolgáltatások terén.

A Graphisoft 2,877 millió euró nettó nyereséget ért el az év első kilenc hónapjában, szemben az egy évvel korábbi 129 ezer euró veszteséggel.

A nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a társaság kilenc hónap alatt 21,594 millió euró bevételt ért el, ami 25,1 százalékkal több a tavalyi 17,26 millió eurónál.

A Graphisoft részvényeivel a BÉT "A" kategóriájában kereskednek, pénteki záróára 2249 forint volt, míg az elmúlt 12 hónapban 1100-2380 forint között mozgott az értékpapír.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció