EU: komolyan kell venni a spam- és kártevő-problémát!

Az Euróbai Bizottság felszólította az Unió tagállamait, hogy hatékonyabban vegyenek részt a spammerek valamint a vírusokat és kémprogramokat terjesztők elleni harcban, ugyanis ilyen szempontból komoly fenyegetettségnek vannak kitéve az internetezők.
Annak ellenére, hogy már évek óta megszületett a spam-ellenes rendelet, a Symantec illetve MessageLabs biztonságspecialisták szerint az európai e-mail-forgalomnak hozzávetőlegesen az 55-85%-a levélszemét. "Elérkezett az ideje annak, hogy végre tegyünk is valamit a spam-áradat ellen"- nyilatkozta Viviane Reding, az Unió informatikai és telekommunikációs biztosa, aki felhívta a figyelmet Hollandiára, ahol időközben sikerült 85%-kkal visszaszorítani a levélszemét-termést.
Az internet világában azonban a reklámüzeneteken kívül más égető problémák is vannak, mint például a vírusok valamint a személyes adatokat megcélzó kémprogramok, amely ellen Reding szerint szintén hatékonyabban kellene fellépniük a tagállamoknak.
A Computer Economics szerint világviszonylatban a kártevők éves szinten mintegy 11 milliárd eurós kárt okoznak, a Ferris Research egyik friss tanulmányából pedig kiderül, hogy az elektronikus postafiókokat elárasztó spam-áradat által pedig hozzávetőlegesen évi 39 milliárd euró kár keletkezik.
Ezen számadatok fényében az EU újabb törvénytervezetek előterjesztésére készül annak érdekében, hogy biztonságosabbá és tisztábbá tegyék az internetet.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció