A Norton Confidential védelmet nyújt a csalások ellen

A Symantec megjelentette a Norton Confidential-t, a világ első, átfogó védelmet nyújtó biztonsági megoldását online tranzakciókhoz.
A Norton Confidential kettős szintű védelmet nyújt a legveszélyesebb eszközök ellen, amelyek egy támadó fegyvertárában megtalálhatók: csalárd adathalász oldalak és letapogató crimeware-ek ellen. Emellett a felhasználók nagyobb magabiztossággal folytathatnak online tranzakciókat, a Norton Confidential megnöveli a védelmet, amikor a felhasználók a legnagyobb veszélynek vannak kitéve, amikor megosztják másokkal kritikus, személyes információkat, például jelszavakat és bankszámlaszámokat. A Norton Confidential legfontosabb jellemzője, hogy nem bízza a véletlenre a biztonság kérdését: egyértelmű vizuális jelzéseket használ, hogy tudassa a felhasználókkal, kellőképpen biztonságos-e a környezet online tranzakciók megkezdéséhez.

A 2005 októberében, a Symantec megbízásából készített Harris Interactive-tanulmányból kiderül, hogy a felhasználók 71 százaléka kényelmetlenül érzi magát, amikor személyes adatait az online kapcsolaton keresztül kell megosztania, 53 százalékuk pedig kifejezetten tart az online azonosító lopástól. Nyomós oka van, hogy miért is legyenek elővigyázatosak a felhasználók az online biztonság kérdésében. A crimeware, a malware-ek egy fajtája, az információ és az azonosítók ellopására fókuszál, és megnövekedett fenyegetettséget okoz az online tranzakciókat folytató felhasználóknál. A Symantec legutóbbi, 2006 januárja és júniusa közötti időszakot vizsgáló internetbiztonsági jelentése (Internet Security Threat Report X) szerint 50 kártékony kódból mintegy 30 a felhasználók bizalmas információit vette célba.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció