EagleEyeOS One 2.: A vállalatoknak nem kell lemondaniuk a Skype-ról

Új funkciók mellett új taggal is bővült az adatvédelmet szolgáló EagleEyeOS One szoftvercsaládja. A One Xtend mindazt tudja, amit a nagyok, csak kicsiben: Karantén és Zone funkciója az EagleEyeOS Professional megoldásait idézi. A szoftver ráadásul egy nemrég felszínre került problémára is megoldást nyújt, amely miatt a Gartner az internetes telefonálásról való lemondásra szólított fel.
A meglévő One Free és One Plus szoftverek mellett újabb termékkel bővült az EagleEyeOS One portfoliója. Az új One mindent tud, amit elődei, sőt a nagyvállalati megoldástól is kölcsönöz; Karantén funkciója lehetővé teszi, hogy az érzékeny dokumentumokat tartalmazó könyvtárakból vagy meghajtókról a kifelé történő adatmozgást megakadályozza, sőt megadható az is, hogy a fájlok elérése kizárólagosan mely alkalmazással történhessen. Az Amerikai Egyesült Államokban szabadalmaztatott Zone funkciójával egy kattintással lehet az egész számítógépre kiterjedően biztonsági zónát létrehozni, lezárva az utat a nem a védett zónába tartozó számítógépek elől. A szintén újdonságnak számító napló előszűrők a felhasználó kényelmét szolgálják; ezek révén beállítható, hogy melyek azok a műveletek, amelyek szerepeljenek, avagy ne szerepeljenek a naplókban.

Az EagleEyeOS One portfoliójának tagjai mindemellett egy speciális, nemrégiben publikált problémára is megoldást nyújtanak. Néhány héttel ezelőtt a Skype fejlesztője bejelentette: olyan biztonsági hibát találtak a programban, amely lehetővé teszi, hogy bárki – akár rossz szándékkal is – fájlokat küldjön egy másik Skype-felhasználó gépére, annak tudta és beleegyezése nélkül. A Gartner erre azt javasolta, hogy az a vállalat, amely tart ettől a lehetőségtől, egyszerűen mondjon le a VOIP, főként a Skype használatáról.

„A cégeknek és felhasználóknak egyáltalán nem kell lemondaniuk a Skype-ról, és annak gazdasági előnyeiről. Az EagleEyeOS One új könyvtárvédelmi funkciója segítségével az érzékeny tartalmú dokumentumokhoz vagy könyvtárakhoz nem férhetnek hozzá azok a programok, amelyek az információk kiszivárogtatását tehetik lehetővé a felhasználó tudta nélkül. Beállítható akár az is, hogy az internetes telefonprogramok, mint például a Skype, mely tartalmakhoz jogosultak hozzáférni.” – nyilatkozta Csabai Csaba a társaság termékfejlesztési igazgatója.

Az EagleEyeOS One egyszerű telepítésével informatikai ismeretek nélkül is percek alatt, költséghatékonyan alakítható ki kisebb hálózatok, egyedi számítógépek dokumentumainak védelme. A termékcsalád megbízhatóságát bizonyítja az is, hogy rendelkezik a Designed for Microsoft Windows XP minősítéssel – tette hozzá Csabai. 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció