Árvízi segélyvonalat indít a a UPC és a Monortel

Április 5-én éjféltől egyelőre egy hónapon át, május 5-ig a UPC Magyarország Kft. és a UPC-csoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság ismét üzembe állítja a 1749-es Segélyvonalat a hazai belvíz és árvíz károsultjain segíteni szándékozó telefon-előfizetői számára. A 1749-es szám felhívásával a kábeles UPC Telefon és a Monortel ügyfelei hívásonként 200 forinttal járulhatnak hozzá a károk enyhítéséhez, a helyreállításhoz és a károsultak megsegítéséhez. A telefonálóktól befolyó összeget a UPC és az MTT megduplázza. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulókhoz.
A Magyar Vöröskereszttel együttműködve ma éjféltől a UPC Magyarország Kft. és a UPC-csoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság Rt. (Monortel, MTT) ismét lehetővé teszi saját telefon-előfizetői számára, hogy egy-egy telefonhívással segítséget nyújthassanak a magyarországi rendkívüli mértékű belvíz és árvíz károsultjainak, illetve támogathassák a helyreállítási munkálatokat. A 1749-es hívószámú Segélyvonal legutóbb bő egy évvel ezelőtt üzemelt, a dél-kelet ázsiai térségben bekövetkezett cunami katasztrófa károsultjainak megsegítése érdekében. A kábeltelevíziós hálózatokon működő UPC Telefon szolgáltatás és a Pest megyei 29-es körzetben szolgáltató Monortel előfizetői a 1749-es számot felhívva, hívásonként 200 forintnyi adománnyal járulhatnak hozzá a segélyakcióhoz. A UPC Telefon Segélyvonalán befolyó összeget a UPC és az MTT megduplázza, azaz ugyanannyi adományt maga is hozzátesz a segélyhez, mint amennyit előfizetői szánnak erre a célra.

A UPC és az MTT bízik benne, hogy a többi telefonszolgáltató is csatlakozik a kezdeményezéséhez és így az ország valamennyi telefon-előfizetőjének lehetősége lesz a 1749-es Segélyvonal számon keresztül adományával segítséget nyújtani. Tavaly a délkelet-ázsiai katasztrófa károsultjai számára 668 ezer telefonhívásból összesen 133,6 millió forint adomány gyűlt össze a hazai telefonszolgáltatók által üzembe helyezett 1749-es Segélyvonalon.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció