Sun szoftverek 2005 legjobb termékei között

A Sun Microsystems bejelentette, hogy az eWeek Labs 2005. december 19-i írásában a Solaris 10 operációs rendszer és a Java Studio Creator 2 is elnyerte a „2005 legjobb termékei” díjat. A világ egyik legfejlettebb operációs rendszereként számon tartott Solaris 10 a közelmúltban más informatikai kiadványok, például az InfoWorld és az InternetNews.com szakmai elismerését is elnyerte.
2005 januárjában történt megjelenése óta a Solaris 10 operációs rendszer már 49 sebességpróbán állított fel új világrekordot, és több mint 3,6 millió regisztrált licenccel büszkélkedhet. A szoftver nyílt forráskódja az OpenSolaris projekt közösségen keresztül is elérhető. A nyílt fejlesztés eredményeként a Solaris 10 rendszert a Sun-hoz, a Dell-hez, a HP-hoz és az IBM-hez hasonló hardverszállítók széles körének több mint 500, SPARC-os, x64-es és x86-os, platformja támogatja. Számos publikáció, ügyfél és partner nyilatkozott már elismerően az új és innovatív Solaris 10 operációs rendszerről és olyan főbb szolgáltatásairól, mint például a Solaris Dynamic Tracing (DTrace) és a Solaris Containers, amelyeket Jason Brooks, az eWeek újságírója frappánsan csak így jellemez: „a rendszer egyszerűen lenyűgöző ... szinte virtualizációs funkcionalitással rendelkezik”. Brooks azt is megjegyzi, hogy a Solaris 10-zel „a Sun okosan újra felkarolja az x86-os architektúrát, így az operációs rendszer már a legtöbb szerver és munkaállomás esetében is alkalmazható. "
A Solaris 10 ingyenesen letölthető.

A Solaris Enterprise System másik elemeként megjelent, és hamarosan szintén ingyen letölthető Java Studio Creator 2 szoftvert Peter Coffee, az eWeek szerkesztője „az idei év legvonzóbb fejlesztői terméke” dicsérő jelzővel illette, majd így folytatta: „...az egérműveleteknek köszönhetően a szoftver kezelése a fejlesztők elvárásainak megfelelően kényelmes... Nemcsak a rendeltetésszerű használat során működött hibátlanul, hanem akkor sem jött zavarba, amikor megpróbáltam összezavarni az együttműködő eszközeit.”

A cikk szerint „az eWeek Labs elemzői minden évben több száz termékről mondanak ítéletet. Céljuk, hogy a technológiai döntéshozóknak egyértelmű iránymutatással szolgáljanak az informatika gyorsan változó, törvényi szabályozókkal, biztonsági szempontokkal, versenyképességi problémákkal, költségvetési és személyzeti szabályozókkal, valamint egyéb korlátozó elemekkel teletűzdelt, terepén való tájékozódáshoz.”
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció