Rács mögé kerülhetnek a Kazaa üzemeltetői

A Kazaa fájlcserélő üzemeltetői börtönbe kerülhetnek, mivel nem tartottak tiszteletben egy korábbi bírósági ítéletet. A szóban forgó döntés értelmében a portál tulajdonosai e hónap ötödikéig fel kellett volna vértezzék rendszerüket egy kulcsszószűrővel, amelynek az lett volna a szerepe, hogy megakadályozza a jogilag védett tartalmak letöltését.
Ennek teljesítése helyett azonban a Sharman Networks nevű anyacég az IP-címek alapján letiltotta az ausztrál felhasználók általi szoftverletöltést. "Ezen a bíróságon kivételes esetnek számít az ítélet figyelmen kívül hagyása, és még senkire nem róttam ki szabadságvesztést... de valamikor el kell kezdeni"- nyilatkozta az ügyben érintett bíró, Murray Wilcox.

Tony Bannon, a kiadók jogásza elmondta, nem az a céljuk, hogy börtönbe juttassák a Kazaa tulajdonosait, de szerinte az IP-cím alapú letöltésszabályozással a Sharman Networks nem tett eleget a bíróság döntésének. A Kazaa védőügyvédje, John Ireland azonban nem osztja kollégája nézeteit, mivel ő úgy véli, hogy a szűrés helyetti szoftverletöltés-blokkolás tökéletesen összhangban van az ítélettel. A Kazaa-ügyben a bíróság jövő év január 30-ára tűzte ki a következő tárgyalást.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció