A Recognita ötöse

A Recognita Rt., a Caere Corp. leányvállalata bejelentette november 2-án az újonnan kifejlesztett, professzionális szintű Recognita Plus 5.0 programját, amely Windows 95, 98, Windows NT 4.0 és Windows 2000 operációs rendszereken működik.
A Recognita Plus 5.0 a Recognita tízéves OCR-tapasztalatát ötvözi a Caere több mint 20 éves gyakorlatával. A programot azzal a céllal fejlesztették ki, hogy tovább bővüljön alkalmazási köre, a kezelési kényelem megőrzése mellett. Az újonnan kifejlesztett cirillfelismeréssel a nyelvek száma 114-re nőtt, s ezzel a Recognita továbbra is vezeti a hasonló termékek között kivívott vezető pozícióját. Az új színeskép-támogatás lehetővé teszi színes képeket vagy grafikát tartalmazó oldalak felismerését és elmentését, megtartva az eredeti oldalszerkezetet a színes képekkel együtt. A Recognita Plus 5.0 új felismerő eljárása a Recognita és a Caere erősségeit vegyíti a kiváló felismerési pontosság eléréséhez.

A program a karakterfelismerési pontosság növelése és a lapszerkezet jobb megőrzése érdekében egyéb új tulajdonságokkal is kiegészült. Az új OCR-specifikus lapferdeség-korrekció kiküszöböli a helytelen szkennelésből, másolásból vagy faxolásból adódó problémákat. A program ismeri az eurószimbólumot, s a számokat tartalmazó táblázatokban a számok rendezése az eredeti oldalnak megfelelő tizedesjel figyelembevételével történik. A felismerési eredményeket a korábbi, ötvennél több kimeneti formátum kiegészítéseként immáron az MS Office 97/2000 programcsomagok Excel- és Word-formátumaiban is el lehet menteni.

A Recognita Rt. törekvéseinek középpontjában egy könnyen megtanulható és kezelhető termék létrehozása áll. Ennek megfelelően az új programváltozat további kényelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Néhány a legjelentősebbek közül: dinamikus ellenőrző, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a felismerési eredmények kényelmes összehasonlítását az eredeti képpel; kétoldalas sablonok az állandó lapszerkezetű kétoldalas nyomtatványok vagy könyvek szkenneléséhez és feldolgozásához; az egyedi igényekhez alakítható nyelvi lista, valamint a látássérültek igényeinek megfelelően kialakított billentyűzetvezérlés. A programmal Braille-dokumentumok is felismerhetők.

A program frissítési változatának ajánlott végfelhasználói ára hozzávetőleg 45 000 Ft + áfa, míg a teljes változat ára 99 000 Ft + áfa lesz. A programot Magyarországon a Recognita Rt. viszonteladói, a Digitáltechnika, a BSC és a Számalk forgalmazza. Ezen túlmenően a szoftver megvásárolható a Recognita Információs Központban is (RIK, tel: 477-0166).

1999. november 30-áig tart a Recognita Rt. speciális frissítési akciója, amelynek során mindazok a felhasználók, akik most vásárolják meg a Recognita Plus 4.0 programot, díjmentesen frissíthetik programjukat a Recognita Plus 5.0-ra.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció