EADS TETRAPOL a német fegyveres erőknél

Az EADS vállalat 2007 végéig a német fegyveres erők, a Bundeswehr erőit 55 millió euró értékű, TETRAPOL technológián alapuló digitális rádió-kommunikációs rendszerrel támogatja, amely 30 digitális mobil készüléket, 10 ezer végberendezést, kiegészítőket és oktatási programot is tartalmaz.
Az EADS a napokban már meg is kötötte a „TETRAPOLBw” elnevezésű rendszerről szóló szerződést a Bundeswehr Központi Információ Irányítási és Információ Technológiai Egységével (Federal Office for Information Management and Information Technology of the Bundeswehr).

Az új rendszernek köszönhetően a Bundeswehr először lesz képes titkosított mobilhálózattal működő hang- és adatkommunikációt biztosítani az összes szolgálatban lévő működési egységének minden taktikai kommunikációs szinten. Dr. Stefan Zoller, az EADS Defence & Security Systems (DS) részleg vezérigazgatója elmondta: „A ‚TETRAPOLBw’ rendszer hozzájárul a Bundeswehr folyamatos megújításához, növelve a szolgálatban lévő katonák irányítási és ellenőrzési képességét, biztonságát“.

Mivel a rendszert a német fegyveres erők küldetéseik során már sikeresen működtették Afganisztánban és Koszovóban, a TETRAPOL méltán hangsúlyozza rendszerének nagy megbízhatóságát és gyakorlati megvalósíthatóságát. A technológia a legmagasabb követelményeket is kielégíti az egyszerű működtetés, megbízhatóság, átviteli minőség, a lefedettség és a különböző terepeken történő megfelelő átláthatóság terén. A német hadsereg kiküldetései során eddig is sikeresen alkalmazta a kommunikációs platformot az irányítási, ellenőrzési és fegyverszállító rendszerek összehangolásában, és a rendszer működése a katonák teljes megelégedésére szolgált. A TETRAPOL rendszert a szövetséges erők és a NATO is használja.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció