A Microsoft kiadta a Windows Mobile 5.0-s verzióját

A Microsoft kibocsátotta okos telefonokhoz kifejlesztett Windows Mobile operációs rendszer "Magneto" fantázianevű 5.0-s verzióját, amely egyebek mellett a miniatűr merevlemezes meghajtók használatát is támogatja a készülékekben.
Az új Windows mobilszoftver emellett azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó fogadott e-mailjei azonnal megjelenjenek telefonján is, illetve támogatja a teljes QWERTY billentyűzet használatát, a WLAN hálózati alkalmazást, és az adóvevőszerű "push-to-talk" funkciót is. A rendszerrel együtt a Windows Media Player 10 Mobile médialejátszó is telepítésre kerül az okos telefonokra, amelynek révén a zeneáruházakból (pénzért) letöltött, Microsoft másolásvédelemmel ellátott számok is lejátszhatók lesznek az arra alkalmas készülékeken. A MS ezen kívül a rendszeren futó Word és Excel programokat is frissítette, illetve kiadta a Power Point mobiltelefonos változatát is. A Windows Mobile 5.0-val ellátott okos telefon modellek, például a Dell Axim X50-es, vagy a HP hx termékcsalád frissített tagjai a Microsoft szerint néhány hónapon belül megjelennek majd a kereskedelmi forgalomban.

A Microsoft mintegy öt évvel ezelőtt bocsátotta útjára a Windows Mobile operációs rendszert, amelynek azóta 17% körüli részesedéssel sikerült megszereznie a második helyet a piac 65% körüli részét birtokló Symbian mögött. Amint azt Bill Gates a hivatalos premier alkalmából elmondta, jelenleg 48 országban 60 szolgáltató forgalmazza mintegy 40 gyártó Windows-alapú okos telefonjait, és az utóbbi körülbelül fél évben csak Európában több mint egymillió ilyen készüléket adtak el.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció