Hamis szoftverek forgalmazása miatt perel a Microsoft

A Microsoft bejelentette, hogy beperel nyolc amerikai számítógép-forgalmazót, amiért azok a cég gyanúja szerint hamis szoftvereket árusítottak.
A beadvány szerint az Abacus, az Avantek, a First E-Commerce, az M&S Computer Products, a Micro Excell, az Odyssey Computers, a Signature PC és a Technology One nevű cégek éltek a törvénytelen gyakorlattal. A szoftveróriás hasonló módon idézett tavaly bíróság elé szintén nyolc céget egy 2003-as törvény alapján, amely megtiltja a szoftvertermékek eredetiséget igazoló bizonyítvány nélküli forgalmazását. A MS 1997-ben indított el egy olyan tesztprogramot, amelynek során szoftvereket vásárol a különböző forgalmazóktól, majd megvizsgálja azok eredetiségét. Amennyiben hamisított termékre bukkannak, első lépésként egy hivatalos levelet küldenek az érintett cégnek, amelyben felszólítják az illegális tevékenység beszüntetésére, és csak ezt követi adott esetben a jogi út.

A MS számára komoly bevételkiesést jelent a hamis szoftverek terjesztése: a Business Software Alliance felmérése szerint az Egyesült Államokban a programok 22%-a hamisítvány, más térségekben, például Kelet-Európában vagy a Távol-Keleten pedig ez az arány még ennél is jóval magasabb.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció