2008-ig 100 millió dollárt szán Linux fejlesztésekre az IBM

Az IBM bejelentette, hogy az elkövetkező három év során 100 millió dollárt szándékozik befektetni Linux alkalmazásokkal kapcsolatos fejlesztésekbe.
Az óriáscég az összeget elsősorban arra szeretné fordítani, hogy könnyebbé és zökkenőmentessé tegye a Linux rendszerek használatát a különféle eszközökön, a szerverektől a PC-ken és kézi számítógépeken át egészen a mobiltelefonokig. A vállalat szerint erre azért van szükség, mert adataik szerint egyre nagyobb a kereslet a nyílt forráskódú operációs rendszer iránt. Az IBM adatai szerint 2004-ben kétszámjegyű növekedés volt tapasztalható a céges Linux alkalmazások területén. A vállalat a beruházással szeretné elősegíteni a Linux eszközök és saját Workplace szoftverének együttműködését, illetve szeretne Linux-elemeket beépíteni magába a Workplace-be. A Workplace szoftvercsomag olyan programokat és eszközöket tartalmaz, amelyek révén a felhasználók bármilyen számítógépes terminálról, vagy mobileszközről hozzáférhetnek a céges hálózathoz, illetve az azon tárolt adatokhoz. A kezdeményezés egyik fő indítéka az IBM részéről éppen az, hogy az egyre terjedő Linux asztali PC-k és a Workplace kompatibilitását javítsa.

Az IBM nem most kezdte el támogatni a nyílt forráskódú kezdeményezést - a cég 2001 és 2004 között nem kevesebb, mint 300 millió dollárt költött Linux projektekre, emellett pedig kiadta több szoftverének Linux-alapú változatát is.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció